Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Afhængig af alkohol – En sygdom der kan behandles

 

Afhængig af alkohol en kronisk sygdom

 

Hvis du eller en af dine pårørende er afhængig af alkohol, skal du vide, at du ikke er alene. Tusindvis af danskere kæmper med alkoholafhængighed, og alt for få får hjælp. Men der er hjælp at hente. Hvis du er afhængig af alkohol, tilbyder vi behandling med gode resultater, der kan være med til at give dig og din familie et bedre liv.

 

Er du eller en af dine nærmeste afhængig af alkohol? Lad os hjælpe dig, vores misbrugskonsulenter sidder klar ved telefonen 24 timer i døgnet. Ring til os og få hjælp allerede i dag: Tlf. 70 20 40 80


Hvad er alkoholafhængighed?

Afhængighed af alkohol betegnes ofte også som misbrug af alkohol eller alkoholmisbrug, men det er blot flere ord, der dækker over betegnelsen for samme sygdom. Alkoholafhængighed er som sygdom en primær, kronisk og fremadskridende lidelse. Det betyder helt konkret, at alkoholafhængighed bliver værre og værre, hvis ikke der bliver gjort noget ved sygdommen.

 

Hvad betyder alkoholafhængighed?

Symptomerne hos et menneske, der er afhængig af alkohol, følger nogenlunde det samme mønster. Disse symptomer kan illustreres ved hjælp af en kurve, der viser alkoholismens udvikling til en tilstand, som bliver værre og værre.

 

Du behøver ikke at følge kurven for afhængighed i nøjagtig den orden, som den står beskrevet her, men den giver et godt billede på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke erkender at være afhængig af alkohol – særligt hvis du ikke indser, at du er nødt til at gøre noget ved det og komme i alkoholbehandling.

 

Se Jellinek-kurven og få en uddybende forklaring på teorien bag.

 

Hvordan er mine fremtidsudsigter?

Hvis du erkender, at du er alkoholiker og beslutter dig for at gå i behandling, er dine fremtidsudsigter gode. Det store spørgsmål, som du sikkert stiller, er: Kan jeg komme mig og leve et godt liv uden brug af stemningsændrende stoffer?

 

Og svaret er: JA! Hvis du er afhængig af alkohol og har et nogenlunde fast forankret socialt liv med familie, arbejde og venner, er der gode udsigter.

 

Har du brug for hjælp til at komme ud på den anden side af din afhængighed? Ring til os og få en uforpligtende snak. Vi svarer 24 timer i døgnet: Tlf. 70 20 40 80


Hvordan kommer jeg ud af min alkoholafhængighed?

Mellem 60 og 70 procent kan forvente at leve et ædru og brugbart liv efter en gennemført Minnesotabehandling hos Tjele. Vi tilbyder døgnbehandling og har en særdeles høj succesrate.

 

Hvis du er blevet afhængig af alkohol og er kommet langt væk fra de sociale strukturer i samfundet, må du regne med en længere behandlingstid, men også for dig er prognosen for positive fremtidsudsigter og et liv uden brug af alkohol og stoffer særdeles overbevisende.

Lad os hjælpe dig med at finde en vej ud af afhængigheden. Ring til os og få en uforpligtende snak. Vi svarer 24 timer i døgnet, og du kan være anonym.

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.