Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Afhængig af smertestillende medicin

 

Afhængig af smertestillende medicin

 

Mange mennesker får i løbet af deres liv ordineret smertestillende medicin. Det kan være i forbindelse med en operation, i forbindelse med et knoglebrud eller en arbejdsskade. De fleste mennesker stopper med den smertestillende medicin, når deres smerter forsvinder.

 

Men en del mennesker fortsætter med at tage den smertestillende medicin, selvom smerterne er forsvundet. Kroppen har vænnet sig til medicinen, og da en stor del af den smertestillende medicn også virker beroligende, kan det være svært at holde op. Kroppen har udviklet en såkaldt tolerans, og personen skal have mere og mere af stoffet for at få den samme effekt.

 

Holder man pludselig op med at tage den smertestillende medicn, får man abstinenser i form af bl.a. uro, angst, kvalme, muskelsmerter og søvnproblemer. Man er med andre ord blevet afhængig af smertestillende medicin.

 

Få hjælp til at komme af af med din smertestillende medicinafhængighed - Kontakt os på 70 20 40 80

 

Smertestillende medicin - Kodimagnyl

At blive afhængig af smertestillende medicin kan forekomme helt uventet og utilsigtet.

 

Smertestillende medicin indeholder ofte morfin eller morfinlignende stoffer. Disse stoffer kan kun ordineres af lægen, eller de kan købes ulovligt på gaden.

 

Men der findes også smertestillende medicin, der indeholder stoffet kodein, som er afhængighedsskabende, og som kan købes i håndkøb på apoteket.

 

Det drejer sig bl.a om almindelige Kodymagnyl, Kodamid, Kodipar og Pinex Comp. Disse stoffer indeholder som sagt kodein, der omdannes til et morfinlignende stof i kroppen. Man har i Danmark ikke noget overblik over, hvor mange mennesker, der er afhængige af kodein.

 

Læs mere om medicinafhængighed her

 

Er du afhængig af smertestillende medicin, har du brug for behandling

Er man blevet afhængig af smertestillende medicin kan det være svært at stoppe - og en løsning kan være at gå i behandling.

 

På Behandlingscenter Tjele behandler vi mennesker med medicinmisbrug.

 

Vi tilbyder en nøje fastlagt nedtrapningsplan, udarbejdet af vores læger, og en behandling, der også tager sigte på den psykiske afhængighed.

 

Desuden kan vi tilbyde alternativer til den medicinske smertebehandling i form af bl.a. massage, øreakupunktur (NADA) og meditation.