Aktiviteter og oplevelser i udslusningen

Aktiviteter og oplevelser i udslusningsbehandlingen


Afhængigheden har for mange sat en stopper for et aktivt liv. Der har ikke været tid, lyst og overskud og måske heller ikke økonomi. Mange har også valgt at trække sig for ikke at sætte sig selv og andre i pinlige situationer. Mange afhængige skammer sig voldsomt og vælger derfor selv at isolere sig.

Vi har mange forskellige fysiske, oplevelsesmæssige og kulturelle aktiviteter i behandlingen, både for at du skal blive nysgerrig og for at opleve, at et ædru og clean liv også i fritiden er godt og meningsfyldt.

 

Vandring som en fællesskabsbaseret aktivitet

I udslusningsbehandlingen prioriterer vi fysisk udfoldelse højt ikke mindst fysisk udfoldelse, der er med til at styrke fællesskabet - især vandreture i den smukke natur, vores centre geografisk er placeret i eller er naboer til.

Vandreture er udviklende for alle aspekter af menneskelig væren og udvikling:

 

  • Vandreturen virker stimulerende for menneskets psykiske udvikling, fysiske og sociale udvikling

  • At vandre sammen virker befordrende for menneskelig kommunikation og samtale. Vi har sikkert allesammen oplevet, at samtaler, selv svære samtaler, går nemmere og føles mere ubesværede, når vi taler sammen, mens vi går

  • Det er veldokumenteret, at motion og herunder vandring har en positiv effekt på vores sindsstemning

 

På en vandretur går du dig selv i møde, møder dig selv, går ind i dig selv, udfordrer dig selv, møder dine styrker og dine svagheder, forliger dig med dig selv, mærker dig selv, kommer til dig selv…

Det er ikke bare vejen, der bliver til mens du vandrer, i en vis forstand bliver du til, mens du vandrer. Du får en mulighed for at opleve den helhed, du er af krop, psyke og ånd.  Du heles mens du vandrer.

Meditation i udslusningsbehandlingen

Meditation i udslusningsbehandlingen

 

Meditation er en del af ugeprogrammet i udslusningsbehandlingen. Mange tror, det kræver noget helt særligt at kunne meditere, men alle kan meditere, og meditation har mange fordele.

 

  • Meditation er et godt redskab til at opnå øget energi, og større tolerance

  • Meditation giver forbedret helbred og personlig udvikling

  • Meditation skaber fordybelse og ro, beroliger sindet

  • Meditation virker opkvikkende og samtidig afslappende


Når du er blevet fortrolig med at  meditere, er det noget, du kan tage med dig hjem og praktisere.

Når du mediterer, lytter du indad, oplever nærvær og en øget forståelse af dig selv og verden omkring dig. Samtidige er meditation et pusterum i dagens støj.


Det er  godt for  ædru alkoholikere at meditere, da det er en nødvendighed at kunne slappe af og fordybe sig.

I et udslusningsforløb er det særdeles effektivt, da hverdagens mange opgaver kommer tæt på med store udfordringer. Der bliver skabt et frirum i en tid med store omvæltninger i dit liv.

Det rum, vi  skaber sammen under meditationen, er fyldt med varme og  ro, en oplevelsesrejse på det indre plan, der virker på det ydre plan..
 

Aktiviteter og oplevelser i udslusningen både til krop og sjæl

Andre aktiviteter og oplevelser i udslusningsbehandlingen er:

Biografbesøg - teaterbesøg - koncerter - tilskuer til sportsarrangementer - restaurantbesøg - udstillinger - museer - træning - kanoture - ferieture til Sverige eller andre steder.

Det er forskelligt, hvad vi laver og afhængig af gruppens interesser og formåen. Vi er altid åbne over for forslag om nye aktiviteter og oplevelser.

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.