Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholafvænning - få den rigtige hjælp

 

Tjele Langsødal alkoholafvænning efter Minnesotamodellen

 

Mere end 25 års erfaring med professionel alkoholafvænning. Behandlingscenter Tjele er kendetegnet af en høj faglighed, mange års erfaring og en meget professionel behandling.

Vores alkoholafvænning, foregår på centre i Jylland eller på Sjælland og kommer hele vejen rundt. Hvis det er nødvendigt med en afrusning, har vi en specialafdeling, der kan hjælpe.

Efter en eventuel afrusning følger en primærbehandling og efterbehandling, og der kan tilbydes en udslusningsbehandling, hvis der er behov for mere.

 

Professionel alkoholafvænning, når du og din familie ikke magter mere

Vi anbefaler alkoholafvænning på  et af vores døgncentre i Jylland eller på Sjælland, når dit misbrug har fået så mange konsekvenser for dig og din familie, at du er parat til at smide håndklædet i ringen og forsvinde lidt fra verden i en periode. Alkoholafvænning som døgnbehandling giver ro og tid til eftertanke for misbrugeren - og ofte et tiltrængt pusterum for de pårørende.

 

Roen og eftertanken skal du bruge til at overveje dit liv og dit misbrug og træffe nogle vigtige valg. Det allervigtigste af disse valg er valget om ikke at begynde at drikke igen.

 

Alkoholafvænningen lærer dig at leve med sygdommen alkoholisme, og den giver dig redskaber til et godt liv uden alkohol.

 

Alkoholafvænning - vi har erfaringen og resultaterne

Alkoholafvænning på et af Tjeles centre tager udgangspunkt i Minnesotamodellen. Vi anvender kun anerkendte terapeutiske metoder, som vi er helt åbne omkring.

 

Noget af det første, der sker, når du starter i alkoholafvænning, er, at du møder din rådgiver. Han eller hun er ædru alkoholiker og har været ædru i mange år. Din rådgiver ved præcist, hvor skoen trykker, hvordan du har det, eller om du lyver - rådgiveren har prøvet det selv. Det er et af grundelementerne i Minnesotamodellens succes.

 

Selvfølgelig er det ikke nok at være ædru alkoholiker for at være rådgiver. Alle de rådgivere, der arbejder med alkoholafvænning, har en faglig og terapeutisk uddannelse som misbrugsrådgiver eller psykoterapeut.

 

En alkoholafvænning på vores centre i Jylland, Langsødal eller Tågelund -  eller på vores center Orelund på Sjælland varer fem til otte uger. Når selve alkoholafvænningen er slut, er der efterbehandling i seks måneder.

 

Pårørende til en misbruger i alkoholafvænning

Vi har mange års erfaring med alkoholafvænning - vi har også mange års erfaring med behandling af pårørende til misbrugere.

 

Når en i familien drikker eller misbruger andre stoffer, bliver alle de nærmeste berørt.

 

Vores familieprogram er sat sammen, så også du, som pårørende, får hjælp og redskaber til at komme videre.

 

Vi anbefaler, at du som pårørende tager imod tilbuddet om hjælp. Det er godt for den enkelte, men det er i høj grad med at at sikre et godt resultat for hele familien.

 

Ring på 70 20 40 80 og hør mere både om familieprogrammet og om alkoholafvænning.

 

Alkoholafvænning i en struktureret hverdag

Ro og regelmæssighed er med til at skabe grobund for en vellykket behandling. Vores strukturerede hverdag i alkoholafvænningen er med til at skabe denne ro og regelmæssighed.

  • Hver begynder med et fællesmøde, hvor vi siger godmorgen og tager hul på den nye dag

  • Undervisning/foredrag, der giver viden om sygdommen afhængighed og større selvindsigt

  • Gruppeterapi

  • Individuelle samtaler med den personlige rådgiver

  • Det kan være, du har brug for at tale med psykolog, eller psykiater. Det kan vi også imødekomme. I alkoholafvænningen i Jylland og på Sjælland kommer psykologen fast flere gange om ugen. Psykiateren kommer også, og ellers er der mulighed for konsultation via TV-skærm

  • Skriftlige opgaver, der hjælper med at synliggøre afhængigheden og dens følger. Opgaverne giver dig også hjælp og brugbare redskaber til at få afhængigheden stoppet

 

Vi har AA-møder i huset, og vi kører til de nærmeste byer, så du kan komme til møde i ente AA (Anonyme Alkoholikere). AA er en stor hjælp for de fleste, når de er kommet hjem fra alkoholafvænning.

 

Alle har forskellige små praktiske pligter i huset. Vi forventer også, at du holder dit eget værelse.

 

I døgnbehandlingen kommer man ikke hjem og har, som hovedregel, ikke gæster i hverdagen. Søndag er en undtagelse, for her kan du få besøg om eftermiddagen.

 

Fællesskabet er en vigtig del af en alkoholafvænning. Derfor opfordrer vi til, at man laver ting sammen - går ture, sidder og sludrer eller dyrker motion.

 

Hvis du eller en af dine pårørende har brug for alkoholafvænning, så ring trygt til 70 20 40 80 og få professionel rådgivning.