Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholmisbrug danske links

 

Alkoholmisbrug danske links

 

Alkoholmisbrug danske links til en række hjemmesider, der på forskellig måde giver information om eller beskæftiger sig med emnet alkoholmisbrug og afhængighed i bred forstand.

 

Tjeles Venner

Tjeles Venner blev oprettet i 1993 som en støtteforening for Behandlingscenter Tjele. Tjeles Venner yder støtte til behandling af alkoholikere for alkoholmisbrug og støtter desuden den virksomhed Behandlingscenter Tjele driver i videste forstand. Der udgives et medlemsblad fire gange årligt samt afhholdes forskellige sociale aktiviteter. 

 

Alkoholmisbrug - Behandlingscenter Tjeles blog

 

På Behandlingscenter Tjeles blog om alkoholmisbrug skiftes en række medarbejdere til at skrive om emner og temaer, de finder fagligt interessante. Det er bl.a. ting, der rører sig inden for alkoholområdet, ting, der rører sig på de forskellige centre, tanker omkring det faglige arbejde, små og store oplevelser fra hverdagen og meget andet. Det er bloggens formål at komme i dialog, den er derfor åben for indlæg og kommentarer.

 

Behandlingscenter Tjele

På Behandlingscenter Tjeles hovedside kan du læse meget mere om vores tilgang til misbrugsbehandling, og hvordan vi igennem de sidste 20 år har hjulpet danskere, der kæmper med alkoholisme.

 

DCAA

DCAA - Dansk Center vedrørende Alkoholisme og andre Afhængighedssygdomme - er en landsdækkende humanitær forening, der yder gratis og anonym rådgivning telefonisk og personligt om alle afhængighedssygdomme - alkoholisme, alkoholmisbrug, stofmisbrug, medafhængighed, ludomani, spiseforstyrrelser, sexafhængighed mv.

 

Misbrugsportalen
Misbrugsportalen er et forum, hvor alle kan blogge om afhængighed. Der er information om behandlingsmuligheder, og der er faglige blogs om forskellige aspekter af afhængighed.

 

Alkoholmisbrug danske links til statslige myndigheder

 

Statslige myndigheder

Socialministeriet

Nyheder fra ministeriet. Projektdatabase. Videnscentre.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Oplysninger om: Lovinitiativer, gældende love og regler på området, spørgsmål til ministeren, fuldtekstpublikationer og statistiske oplysninger. Mange af disse dokumenter kan downloades.

 

Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelses hjemmeside, med beskrivelser af kampagner, faktaoplysninger, alkoholrådgivning, publikationer (også fuldtekst).

 

Alkoholmisbrug danske links til Forskning

 

Forskning

Center for Rusmiddelforskning

Centeret beskæftiger sig med rusmiddelforskning fortrinsvis med et samfundsvidenskabeligt/humanvidenskabeligt tilsnit. Alkoholforskningen har hidtil været den mest omfattende og har resulteret i en række publikationer om alkoholvaner, alkoholkultur, forbrugsdata og behandlingsrelaterede projekter.

 

Alkoholmisbrug - danske links til Selvhjælpsgrupper

 

Selvhjælpsgrupper

AA - Anonyme Alkoholikere

Anonyme Alkoholikere Danmarks hjemmeside til alkoholikere med mødelister og information om alkoholisme.

 

NA-Danmark
Her kan du finde mødelister og information om Narcotics Anonymous i Danmark.
 
SLAA-Danmark
Her finder du information om Anonyme Sex og Kærlighedsafhængiges netværk samt mødeliste.
 
OA i Danmark
Her finder du information om anonyme overspiseres selvhjælpsgrupper samt mødeliste.
 
GA - Anonyme gamblere
Her findes information om anonyme gambleres/spilleres selvhjælpsgrupper og mødeliste.

 

Al-Anon/Alateen familiegrupperne

Al-Anon/Alateen familiegrupperne Danmarks hjemmeside til pårørende til alkoholikere med mødelister og information.

 

ACA

ACA Danmark er anonyme voksne børn af alkoholikeres eller anden dysfunktionel families hjemmeside med mødelister og information.


Nar-Anon familiegrupperne
Nar-Anon er fællesskabet for pårørende til narkomaner. Siden giver information om det at være tæt på en narkoman, du kan finde Nr-Anons mødeliste og en masse anden nyttig information for dig som pårørende.