Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholproblemer - Hvornår bliver alkohol et problem?

 

Alkoholproblemer. Få hjælp til dit aloholmisbrug på Behandlingscenter Tjele

 

At drikke for meget - have alkoholproblemer -  kan udvikle sig til en alvorlig og ødelæggende lidelse.

 

Du bliver ramt fysisk, psykisk og socialt og får ødelagt dit værdisæt. Det er Ikke bare den, der har problemer med alkohol der bliver ramt af dette, hele familien lider.

 

Hvis du har et alkoholproblem, har du brug for professionel hjælp.

Hos Behandlingscenter Tjele giver vi dig de bedste betingelser for igen at få et ordentligt liv for dig selv og for din familie. Ring på 70 20 40 80 og få hjælp allerede idag
 
Vores behandlingsresultater er gode, langt over halvdelen får et godt liv efter at have været i behandling for problemer med alkohol på en af Behandlingscenter Tjeles afdelinger.
 

Alkoholproblemer ifølge Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen skønner i en stor rapport, at der i Danmark er 600.000 personer, der er storforbrugere (altså drikker over genstandsgrænserne), 190.000 der har et skadeligt forbrug og endelig 160.000, der er afhængige af alkohol.

 

Det betyder, at rigtig mange har alkoholproblemerne tæt inde på livet - enten selv, i familien, omgangskredsen eller på arbejdspladsen.


Hvis du går og tænker på, om du drikker for meget - eller du synes, du måske har et alkoholproblem, så prøv denne test.

 

Hvornår har man et alkoholproblem?

Normalt siger vi, at du har et alkoholproblem, hvis dit forbrug af alkohol giver dig problemer – det kan være fysisk, psykisk, i relation til familien eller på arbejdet. Alvorlige alkoholproblemer kaldes ofte ved sygdommens navn alkoholisme.
 
Benægtelse er en meget stor del af sygdommen alkoholisme, og så længe benægtelsen er stærk, vil alkoholikeren ikke gøre noget ved sit alkoholproblem. Det er en alvorlig sygdom, så hvis man ikke gør noget for at få den standset, bliver den værre og værre, og enden kan blive, at man dør af sine alkoholproblemer.
 

Alkoholproblemer har alvorlige konsekvenser

Der er mange alvorlige følgevirkninger af alkoholproblemer. Alkohol er i større eller mindre udstrækning forbundet med mere end 60 forskellige fysiske sygdomme.
 
At have alkoholproblemer får for mange også psykiske konsekvenser – og det gælder både alkoholikeren selv, de pårørende og vennerne.
 
Du kan være sikker på, du drikker for meget og har et alkoholproblem, hvis nogen bliver ked af dit forbrug. Det kan være din nære familie, dine venner, dine kollegaer eller din chef. Men det kan også være din lever eller andre vigtige organer - eller dit psykiske befindende.

 

Alkoholbehandling over hele landet - ingen ventetid

Behandlingscenter Tjele er et privat tilbud om behandling af alkoholproblemer. Vi har mere end 25 års erfaring, og vores veluddannede misbrugsbehandlere har hjulpet tusindvis af danskere ud af deres alkoholproblem.

 

Når problemer med alkohol er blevet så store, at familien og alkoholmisbrugeren beslutter sig for behandling, skal I vide, at hos Tjele er der ingen ventetid på behandling af alkoholproblemer.

 

Behandlingscenter Tjele kan tilbyde både døgnbehandling og ambulant behandling samt en kombination af disse. Vi tilpasser altid behandlingen til dine individuelle behov – så du får den bedst mulige behandling for dine alkoholproblemer.

 

Ring til os og tal med en af vores dygtige rådgivere, hvis alkohol fylder for meget i familien. En samtale med vores alkoholrådgivning kan være helt anonym.

 

Ring til os på 70 20 40 80. Der sidder nogen ved telefonen, der kan svare på dine spørgsmål om alkoholproblemer og behandling hele døgnet.

 

Hvis du har et alkoholproblem, kan du ikke klare det alene

Behandling af alkoholproblemer kan standse sygdommen og bane vejen for et bedre liv. Behandlingen giver dig redskaber til fremover at sige nej tak til alkohol, og samtidig genvinder du din selvrespekt og får en stærkt forbedret livskvalitet.
 

Alkoholproblemer i familien - få råd om den svære samtale

Langt de fleste alkoholikere har brug for, at deres nærmeste giver dem et puf - og somme tider et alvorligt puf - før de gør noget ved deres alkoholproblemer. Benægtelsen er ofte stærk og for at bryde igennem den, må de pårørende tit tage kraftige midler i brug, hvor de gør alkoholikeren helt klart, hvilke konsekvenser, det vil få, hvis ikke der tages hånd om problemerne med alkohol, og hvis drikkeriet ikke ophører.

Denne konfrontation med alkoholikeren kan man have brug for at få hjælp til. Behandlingscenter Tjeles rådgivningsafdeling kan rådgive dig om den svære samtale.

Hos Tjele har vi rådgivet pårørende med alkoholproblemer inde på livet i over 25 år – du kan altid ringe helt uforpligtende på 70 20 40 80, hvis du har brug for en snak om en pårørendes alkoholproblem. Telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage.