Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Døgnbehandling af alkohol og stoffer

 

Døgnbehandling af afhængighed på et af Behandlingscenter Tjeles centre

 

Hvad er døgnbehandling?

Døgnbehandling kaldes også primærbehandling, hvor der arbejdes intenst med din afhængighed af alkohol eller stoffer. Noget af det første, der sker i døgnbehandlingen af afhængighed er, at du bliver introduceret til din personlige rådgiver, der følger dig i resten af din primærbehandling.

 

Rådgiveren er specialuddannet til at behandle afhængighed, og samtidig har han/hun også personlige erfaringer med netop afhængighed af alkohol eller stoffer. Du møder altså en fagperson, der af egen erfaring ved, hvad det hele drejer sig om. Dette er en af styrkerne ved en Minnesotabehandling. En døgnbehandling varer som regel mellem fem og seks uger. Eventuelt lidt længere tid, hvis der er tale om blandingsmisbrug af alkohol og medicin.

 

Har du eller en af dine pårørende brug for at komme i behandling for misbrug? Vi sidder klar til at hjælpe, ring anonymt allerede i dag på 70 20 40 80.

 

Mulighed for samtaler med psykolog eller psykiater

Der kan i i forbindelse med alkoholbehandling opstå behov for særlig hjælp med følelsesmæssige eller personlige problemer. Du har mulighed for, efter aftale, at få samtaler med psykiater eller psykolog. For at kunne imødekomme behovet for en hurtig konsultation med en psykiater, har Behandlingscenter Tjele på alle centre etableret mulighed for, at konsultation også kan foregå via TV-skærm.

 

Har du behov for lægehjælp eller diverse undersøgelser, som vores egen læge ikke umiddelbart kan klare i huset, vil dette blive arrangeret efter aftale eller henvisning.

 

I dit behandlingsforløb vil du få mulighed for at møde ligesindede, og du vil hurtigt opdage, at det er en stor hjælp at have nogle at sparre med, der er i samme båd som dig.

 

Har du brug et ekstra skrub i den rigtige retning? Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.

 

Gruppebehandling

Dele af døgnbehandlingen vil foregå i grupper. I forbindelse med gruppebehandlingen får du mulighed for at lytte til andres erfaringer og dele dine egne med dem. Du vil opleve, at du ikke er alene, men at du befinder dig i et fællesskab, hvor hjælpen er gensidig.

 
Men allervigtigst: I vores døgnbehandling af afhængighed får du forslag til løsninger og brugbare redskaber til en ændret måde at leve dit liv på.

 

Behandlingsprogrammet

Behandlingen af alkoholisme hos Behandlingscenter Tjele følger et skemalagt og struktureret program målrettet alkoholikere, der giver dig mulighed for - måske for første gang i dit liv - at arbejde seriøst med dit problem.

 

Behandlingsprogrammet står først og fremmest af:

  • Undervisning

  • Foredrag

  • Gruppeterapi

  • Meditation 

  • Personlige samtaler

 

Gennem foredrag og undervisning får du et godt kendskab til, hvad afhængighed af alkohol eller stoffer vil sige på såvel et fysisk, et psykisk som et mentalt plan. Du får større selvindsigt og viden om afhængighedens udvikling, dens symptomer og konsekvenser.

 

Vores dygtige terapeuter underviser både i almenmenneskelige emner og emner, der specielt vedrører den afhængiges følelser og adfærd.

 

Det personlige arbejde i alkoholbehandlingen

Dit personlige arbejde består blandt andet i at fordybe dig i nogle personlige opgaver, som du taler med din rådgiver om.

I opgaverne får du sat fokus på dit alkoholmisbrug eller medicinafhængighed og de konsekvenser, det har haft både for dig selv og andre. Du får gjort din afhængighed synlig, og du får hjælp og brugbare redskaber til at få den stoppet. Dit personlige arbejde udgør en væsentlig del af vores primærbehandling.

 

Vores ønske er at møde dig med respekt, forståelse og tillid - og at møde dig præcis dér, hvor du er.

Lyder det som noget for dig? Ring til os allerede i dag på 70 20 40 80.

 

Hvor kan jeg komme i døgbehandling?

Hvis du har brug for at komme i døgnbehandling for afhængighed af alkohol eller stoffer vil dette foregå på et af vores specialcentre Langsødal eller Orelund.

 

Kontakt os i dag og hør nærmere om døgnbehandling. Telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.