Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Kollega til en misbruger? - du kan hjælpe

 

Er du kollega til en misbruger - kollegaer hjælper hinanden

 

Kollegaer hjælper hinanden. Er du kollega til en misbruger - et menneske, som du mistænker for at have problemer med alkohol og medicin, kan du hjælpe.

 

Er du kollega til en misbruger, er det vigtigt, at du er ærlig og siger, hvad du ser og oplever. Det hjælper ikke at fortie tingene.

 

Er du kollega til en misbruger, er det vigtigt, at du ikke dækker over din drikkende eller medicinpåvirkede kollega. Find ikke forklaringer på misbruget og hjælp ikke din kollega til at finde årsager til misbruget.

 

Er du kollega til en misbruger, er det vigtigt, at du ikke påtager dig arbejde og ansvar for din påvirkede kollega. Lad være med at overtage arbejdsopgaver, som ikke er dine - og lad være med at tage et ansvar, som ikke er dit, hvis noget går galt.

 

Er du kollega til en misbruger, er det vigtigt, at du ved, at du ikke er skyld i din kollegas misbrug.  Et menneske, der lider af af sygdommen alkoholisme, vil ofte forsøge at give andre skylden for sit alkoholmisbrug.

 

Er du kollega til en misbruger kan du få rådgivning


Det kan være svært at følge de ovenstående forslag, da misbrug af alkohol og medicin stadigvæk kan være et tabu.  Derfor kan du altid trygt henvende dig hos Behandlingscenter Tjele og få professionel hjælp og vejledning.

 

Ring på 70 20 40 80 og tal med en af vores dygtige rådgivere.