Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Anni er ædru alkoholiker og mor til to skolebørn

10. oktober 2017

Skole og liv sætter i disse uger fokus på børnefamilier, der er ramt af alkoholisme. I den forbindelse har magasinet interviewet Anni, der er ædru alkoholiker og hendes datter Julie:

 

I interviewet fortæller Anni om baggrunden for, at hun har sagt ja til at lade sig interviewe:

 

Da vi spurgte dig, om du ville stille op til dette interview, sagde du ja med det samme. Hvorfor var du med det samme sikker på, at du ville stille dig offentligt frem med din tid som alkoholiker?
– Hmm, der er nok to grunde til det. Det handler både om – et hundrede procent – selv at erkende og stå ved mit misbrug. For hvis jeg ikke gør det, kan jeg ikke være sikker på at holde fast i at være ædru. Den anden grund er, at jeg vil bryde tabuet og give andre en mulighed for at erkende deres problem. Mange andre, også langt yngre mennesker, har et problem med alkohol.

 

Og datteren Julie fortæller åbent om, hvordan det var at have en mor, der drak.

 

Julie, hvordan er det at vokse op med en mor, der har et alt for stort alkoholforbrug – og hvad får dig til sidst til at reagere på din mors alkoholforbrug?
– Jeg tænkte ikke over, at min mors alkoholforbrug var unormalt – for mig var det jo normalt… Men det var belastende, at hun aldrig kunne huske, hvad vi havde talt om aftenen før. Det var træls, at hun ikke prioriterede os, og at hun kom fuld hjem og ville tale fortroligt. Og det var også meget ustabilt – det var ligesom dagsformen, der bestemte, om der var hjælp til lektier, blev handlet og lavet mad. Det var også rigtig ubehageligt, at vi skulle lyve over for vores far og bedsteforældre, fx om hvor vores mor var… Det, der fik mig til at sige stop, var en samtale med nogle voksne i min ungdomsklub. De fortalte mig, at min mors forhold til alkohol, og den måde vores familie fungerede på, ikke var i orden og holdbar – at jeg fortjente bedre. De opfordrede mig til at tale med hende og fortælle hende sandheden om, hvordan jeg havde det. Det gik op for mig, at jeg ville have det bedre, hvis jeg kom væk hjemmefra. Og det gik jeg simpelthen hjem og sagde til hende.

 

Læs hele interviewet her. Og læs om, hvordan det går for Julie og hendes mor i dag.

Tilbage