Behandlingscenter Tjele Langsødal er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

HVORNÅR ER MAN ALKOHOLIKER?

En alkoholiker har sygdommen alkoholisme, der betyder, at man har mistet kontrollen over alkohol.

 

Hvornår drikker man for meget? Hvordan definerer man en alkoholiker?

 

En alkoholiker er et menneske, der drikker så meget, at det har sociale konsekvenser. En alkoholiker er en person, der har et misbrug, som går ud over helbredet, familien og arbejdslivet.

 

Kan du nikke genkendende til dette mønster?

 

Ring til os, vi sidder klar til at hjælpe dig og din familie døgnet rundt på Tlf. 70 20 40 80

 

HVORNÅR HAR MAN ET ALKOHOLPROBLEM?

Hvornår har man et alkoholproblem, og hvornår er man alkoholiker? Det er et definitionsspørgsmål, som en kendt overlæge, der arbejder med behandling af alkoholisme, har udtrykt således:

 

Du drikker for meget, når nogen bliver kede af dit forbrug.

•    Det kan være din familie – især din partner eller dine børn

•    Det kan være dine venner

•    Dine kollegaer

•    Din chef

 

Derudover drikker du for meget, når dine alkoholvaner har helbredsmæssige konsekvenser.

 

Hos Behandlingscenter Tjele har vi hjulpet tusindvis af danske alkoholikere ud af deres alkoholmisbrug. Vores telefoner er åbne døgnet rundt, og med behandlingscentre fordelt ud over hele landet, er hjælpen altid inden for rækkevidde. Har du brug for en hjælpende hånd? Eller er du i tvivl om, hvordan du kan støtte en pårørende, der har brug for hjælp?

 

Kontakt os på 70 20 40 80 og få en uforpligtende snak med vores misbrugsrådgivere.

 

ER JEG ALKOHOLIKER?

Det er et svært spørgsmål at stille, og det er et svært spørgsmål at svare på - Hvornår er man alkoholiker? Du er alkoholiker, hvis du bliver ved med at drikke, selvom du er klar over, hvilke sociale og fysiske konsekvenser dit misbrug medfører. Alkoholisme drejer sig ikke så meget om, hvor mange genstande du drikker, det er mere måden, du drikker på, der er afgørende.

 

Drikker du ofte mere, end du har besluttet dig for? Er du i tvivl om, hvorvidt du selv eller en pårørende drikker for meget? Du er altid velkommen til at ringe og få en anonym snak med en af vores misbrugsrådgivere.

 

Vi står til rådighed 24 timer i døgnet på tlf. 70 20 40 80

 

Vær ærlig over for dig selv og dine pårørende – hvis du selv er ked af dit forbrug af alkohol, men ikke ved, hvordan du kan få det stoppet, står vi klar til at hjælpe dig.

 

Vil du vide om du drikker for meget? Find ud af det: Test dine alkoholvaner og søg hjælp eller rådgivning, hvis du drikker for meget.

 

AT VÆRE ALKOHOLIKER ER INGEN SKAM

Alkoholiker er et voldsomt ord i mange menneskers ører. Især hvis det bliver rettet mod dem selv, og ordet alkoholiker opfattes af de fleste som et skældsord.

 

Men at være alkoholiker er blot betegnelsen for at være et menneske, der lider af sygdommen alkoholisme. Som alkoholiker er du et menneske med en sygdom, men du er ikke sygdommen.

 

Misbrug af alkohol eller alkoholisme er en meget udbredt sygdom, der hvert år koster samfundet mange penge. Det er også en sygdom, som påfører mange enkeltpersoner og familier store problemer og stor fortvivlelse.

 

At være alkoholiker er stadig meget tabubelagt i Danmark, og derfor går der ofte lang tid, inden en alkoholmisbruger anerkender, at personen er alkoholiker.

 

Er du i tvivl om, om du selv eller en af dine pårørende er alkoholiker? Ring og få en uforpligtende snak med en rådgiver fra Tjele på tlf. 70 20 40 80.

 

ALKOHOLISME: EN SYGDOM MED KONSEKVENSER

Alkoholisme er en alvorlig og kompleks lidelse, som i høj grad er arveligt betinget, men det er også en sygdom, der har både neurobiologiske og psykologiske elementer.

 

At være alkoholiker har en lang række fysiske og helbredsmæssige konsekvenser, og et stort forbrug af alkohol over længere tid kan bl.a. føre til:

 • Abstinenser

 • Skade af indre organer, særligt leveren

 • Potensproblemer

 • Forhøjet blodtryk

 • Sukkersyge

 • Demens

 • Kræft

 • Nedsat fertilitet

 

Derudover har det at være alkoholiker også store psykiske og sociale konsekvenser, både for alkoholikeren, som drikker for meget, men også for de pårørende.

 

De psykiske og sociale konsekvenser indebærer bl.a.:

 • Uro

 • Angst

 • Rastløshed

 • Søvnløshed

 • Utilpashed

 • Alkoholikerens evne til at vurdere konsekvenser af ens handlinger svækkes

 • Alkoholikerens sædvanlige hæmninger svækkes

 • Oftest indskrænkes alkoholikerens sociale netværk

 

Det er dog vigtigt at huske på, at alkoholisme ikke er et udtryk for en svag karakter, men derimod en lidelse, der skal tages alvorligt. Det er der efterhånden meget forskningsmæssig dokumentation for, hvilket kan hjælpe mange alkoholikere med at slippe ud af deres store skamfølelse.

 

Har du brug for en anonym snak? Kontakt os i dag, uanset tidspunkt på døgnet på tlf. 70 20 40 80

 

Livet som alkoholiker gør stor skade på dit helbred og dine sociale relationer, men heldigvis er der hjælp at hente. Med professionel alkoholbehandling, kan du komme ud af dit misbrug og få et godt liv uden alkohol.

 

Husk, at være alkoholiker er noget, du ikke selv kan gøre for, du er. Men det er noget, som du kan gøre noget ved, og vi står klar til at hjælpe dig allerede i dag!

 

Hvis du er alkoholiker, har du brug for hjælp. Ring til vores kompetente rådgivere på tlf. 70 20 40 80