Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholmisbrug - der findes en vej ud

 

Alkoholmisbrug er en alvorlig lidelse. Misbrug af alkohol kan behandles

 

Alkoholmisbrug kaldes også alkoholisme eller alkoholafhængighed og dækker over det at være afhængig af alkohol. Uanset hvad man kalder det, er der tale om en meget alvorlig lidelse.

 

Har du eller en af dine nærmeste et alkoholmisbrug?

Ring til os døgnet rundt på tlf.: 70 20 40 80 Vi sidder klar på til at hjælpe dig på rette vej.

 

Hvordan defineres et alkoholmisbrug?

Verdenssundhedsorganisationen WHO har udarbejdet en række diagnosekriterier for alkoholafhængighed, som fremgår af diagnosesystemet ICD-10 (International Classification of Diseases). Det er dette system, læger bruger, bl.a. når de skal stille diagnosen afhængighed.

 

Diagnosekriterier for alkoholafhængighed

Du er afhænig af alkohol når:

  • Du har en sygelig trang til alkohol

  • Du har haft et stigende forbrug over en årrække 

  • Du får abstinenser, hvis du holder op eller nedsætter forbruget 

  • Du bliver ved med at drikke, selvom du ved, det er skadeligt 

  • Du taber interessen for dine omgivelser

  • Du mister kontrollen over dig selv og drikkeriet, når du først er begyndt at drikke – også selvom du måske har besluttet dig for at stoppe eller begrænse dit forbrug. 

 

Hvis du genkender dig selv i et eller flere af punkterne, skal du overveje, om du har eller er ved at udvikle et alkoholmisbrug og har brug for at komme i alkoholbehandling

 

Du er også altid velkommen til at ringe til os og få en anonym og uforpligtende snak på tlf.: 70 20 40 80

 

Hvad er et alkoholmisbrug?

Alkoholmisbrug er en afhængighedssygdom, der er primær, kronisk og fremadskridende. Det vil sige, at sygdommen udvikler sig mere og mere alvorligt, hvis ikke du ikke tager ansvar og gør noget ved den.

 

Alkoholmisbrug medfører en permanent, alvorlig svækkelse af kroppen og psyken - og i sidste ende kan du dø alt for tidligt, hvis du ikke tager det alvorligt og får stoppet sygdommen.

 

Den amerikanske læge og biostatistiker professor E. M. Jellinek udarbejdede en kurve, der illustrerer symptomerne hos et menneske, der har et alkoholmisbrug og efterhånden udvikler afhængighed. Symptomerne følger nogenlunde det samme mønster. Kurven giver et godt billede af lidelsens udvikling, også selvom du ikke følger kurven helt på den måde og i den rækkefølge, den er beskrevet.

 

Alkoholmisbrug – Behandling er svaret

Er man først kommet ud i et alkoholmisbrug, er det svært for alkoholikeren at komme ud af det igen uden hjælp i form af behandling.

 

Hvordan er udsigterne efter en behandling?

Det er det naturlige spørgsmål, som både den afhængige og de pårørende stiller.  Kan man komme sig over sit alkoholmisbrug og leve et godt liv uden alkohol eller andre stoffer?

 

Prognosen er god for et menneske med et alkoholmisbrug, der har et rimeligt velfunderet socialt liv med familie, arbejde og venner.

 

Forudsætningen for en god prognose er, at du har opnået erkendelse af, at der skal ske noget, og at du er indstillet på at gøre en indsats for at få et bedre liv uden alkoholmisbrug. Da alkoholisme er en kronisk sygdom, kan den ikke helbredes – men med den rigtige professionelle behandling kan den standses, og man kan få et godt liv.

 

Har du eller en pårørende brug for hjælp til et alkoholmisbrug? Ring til os på tlf.: 70 20 40 80

 

Du kan ringe ganske anonymt til os, vi sidder klar døgnet rundt

 

Hvordan forbliver jeg ædru?

At forblive ædru eller clean efter en Minnesotabehandling på Behandlingscenter Tjele kræver, at du selv fortsætter med at yde en indsats efter endt behandlingsforløb. Men hvis du gør det, så er fremtidsudsigterne positive.

 

Op mod 60 til 70 procent kan forvente at leve et ædru liv, som er en meget høj succesrate.

 

Nogle mennesker, der har haft et langvarigt alkoholmisbrug, kan være kommet så langt væk fra det såkaldte almindelige liv, at en længere behandlingstid er nødvendig. Men får man den fornødne tid, er udsigterne også gode.

 

Har du brug for hjælp til at forblive ædru? Ring til os og lad og give dig en hjælpende hånd på tlf.: 70 20 40 80 

 

Behandling af alkoholmisbrug i Jylland

Alvorligt alkoholmisbrug kræver professionel behandling. Behandlingscenter Tjeles tilbud om behandling af alkoholmisbrug dækker hele landet.

 

Når du holder op med at drikke efter længere tids misbrug af alkohol, kommer der som regel abstinenser. Tjele har en specialafdeling for afrusning og abstinensbehandling på Søgården tæt ved Viborg.

 

På denne specialafdeling er personalet særligt uddannede til at varetage abstinensbehandling. Der er egne læger, sygeplejersker, psykolog og psykiater til at varetage behandlingen. Det betyder, at du er i trygge og kompetente hænder i denne sårbare fase af din behandling for alkoholmisbrug.

 

I Jylland fortsætter den egentlige behandling af alkoholmisbrug på enten døgncenter Langsødal, der også ligger tæt på Viborg. Døgncentret Tågelund tæt ved både Vejle og Kolding er en anden mulighed. Begge steder får du hjælp til alkoholmisbruget og redskaber til at leve et godt og ædru liv efter din behandling.

 

Har du brug for at komme i døgnbehandling i Jylland? Ring til os og hør nærmere på tlf.: 70 20 40 80

 

Behandling af alkoholmisbrug på Sjælland

Har du brug for at starte behandlingen af dit alkoholmisbrug med abstinensbehandling, foregår det på vores specialafdeling, Søgården.

 

Alkoholmisbrugsbehandling for også muligt på Sjælland. Det er både for dig, der bor på Sjælland - eller hvis du og din familie ønsker, at behandlingen af misbruget skal foregå på Sjælland. Vores døgncenter på Sjælland er hovedbygningen på den smukke, lille herregård, Orelund, tæt på Holbæk.

 

Orelund tilbyder særligt behandling af alkoholmisbrug og alkoholmisbrug med et sidemisbrug af f.eks. medicin eller hash.

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.