Alkoholmisbrug behandling

 

 Alkoholmisbrug behandling

 

Der er på ingen måde nogen skam i at modtage behandling for et alkoholmisbrug. Tværtimod vidner det om, at der er taget et aktivt skridt i imod at få et alkoholfrit liv. Alligevel kan der stadig være mange barriere for de personer, der i bund og grund gerne vil i gang med alkoholmisbrug behandling. En af de største er typisk en følelse af skam eller flovhed over at skulle modtage hjælp. Men det er vigtigt at forstå, at hjælp til alkoholmisbrug ikke handler om hverken skyld eller skam. Det handler om fremskridt og et personligt opgør med fortidens dårlige vaner.


Mange føler, det er pinligt, når de eksempelvis skal udfyldes afkrydsningsskemaer, der viser om ens misbrug og personlige forhold til indtagelsen af rusmidler, men at kunne sætte ord på og reflektere over alkoholmisbrug symptomerne, er blot en naturlig del af processen og et skridt fremad.

 

Søg Alkoholmisbrug behandling

Når man er nået ud, hvor man ikke længere kan bunde, og alt synes håbløst, kan alkoholmisbrug behandling være den livgivende redningskrans, der får dig sikkert i land igen. I et behandlingsforløb vil du være omgivet af professionelle og pålidelige mennesker, som er der for at hjæl

 


Når man har nået den erkendelse, at det er okay at bede om hjælp til alkoholmisbruget, er det vigtigt, at man tillader sig selv at være stolt. Det er en stor ting, at man tør tage det skridt, fremfor at isolerer sig og afvise alle tilbud på trods af tydelige alkoholmisbrug symptomer. Desuden vil nære omgivelser opleve en kæmpe lettelse, ved at se, at man er på vej i bedring og opleve tryghed i at vide, der er professionel støtte i hele forløbet.

 

Når man starter i behandling for alkoholmisbrug, er det en følelse af at tage kontrollen tilbage. Det kan være lige så skræmmende, som det er befriende, og det vil helt sikkert hjælpe med at sætte tingene i perspektiv. Det perspektiv vil man hele tiden kunne bruge som en positiv rettesnor, der man lærer meget i forhold til, hvorfor man har gjort og reageret, som man gjorde.

 

Efter din behandling?

 

Efter at have modtaget behandling for alkoholmisbrug kan man se tilbage på en svær periode af livet. Det at se tilbage er dog intet mod den personlige sejr man opnår, og de værdier man fremadrettet altid vil have i bagagen. En sådan bedrift giver udelukkende anledning til at være stolt, og man vil med garanti aldrig fortryde, man sagde ja tak til hjælp til alkoholmisbrug.