70 20 40 80
Overvejer du at modtage behandling for dit hashmisbrug?
Så kontakt en af vores erfarne rådgivere og få en uforpligtende snak om din situation – Vi tager telefonen døgnet rundt.
Sådan foregår hashafvænning
For mange er hashafvænning det første skridt på vejen ud af et misbrug. Formålet med hashafvænning er gradvist at nedtrappe brugen af hash, indtil man er helt stoffri. Den gradvise nedtrapning sikrer, at kroppen vænner sig til ikke længere at blive påvirket af stoffet. For hurtig afrusning kan nemlig give voldsomme abstinenser og stor uro. Det kan blandt resultere i, at man:
- Let bliver irritabel.
- Får koncentrationsbesvær.
- Kæmper med søvnproblemer.
- Er i dårligt humør.
Når man stopper med at ryge hash, bør det derfor være nøje planlagt og under kontrollerede forhold for at reducere abstinenser – det er det hos Tjele. Behandlingsforløbet er nemlig planlagt med udgangspunkt i den enkeltes situation – og struktureret med henblik på at gøre hashafvænningen effektiv, men samtidig mindske forekomsten af abstinenser. Forløbets varighed kan derfor være forskelligt fra person til person, men ved længere tids misbrug af hash bør man regne med, at afgiftningsdelen af en hashafvænning kan tage op til 4 uger.
Har dit hashmisbrug haft et mindre omfang og måske ikke stået på så længe, kan der være mulighed for at komme i dag- eller aftenbehandling, hvor du går i behandling for hashmisbrug, mens du bor hjemme. Vi tilbyder ambulant behandling for hashafhængighed i hele landet – både på Sjælland, Fyn og i Jylland.
Hvem er behandlerne?
Hos os er du i trygge hænder helt fra starten af din hashafvænning. Vores behandlerteam består nemlig af veluddannede:
Læger
Sygeplejersker
Psykiatere
Psykologer
Psykoterapeuter
Certificerede misbrugsrådgivere
Hvor kan jeg komme i hashafvænning?
Behandlingscenter Tjele har behandlingscentre fordelt i hele landet, så hjælpen vil altid være tæt på. Den første del af forløbet med hashafvænning foregår som oftest på Behandlingscenter Søgården i rolige og naturskønne omgivelser.
På Søgården tilbyder vi:
Efter endt afgiftning fortsætter behandlingen typisk på Tjele Langsødal eller Tjele Orelund.
En svær beslutning og en stor sejr
At gå i behandling for hashmisbrug er en svær beslutning, men de fleste oplever, at det er det hele værd. Ud over at blive stoffri og få en bedre hverdag, er det nemlig også en stor personlig sejr at gennemføre et forløb med hashafvænning og stoppe med at ryge hash. Det giver selvtillid, håb for fremtiden og mod på at skabe en ny tilværelse for sig selv.
Er du pårørende til en hashmisbruger?
Er du pårørende til en, der har svært ved at erkende sit problem og træffe beslutningen om at gå i behandling for hashmisbrug? Så hjælp vedkommende på vej. Langt de fleste af dem, der kontakter os med spørgsmål om hashafvænning, er pårørende til en, der kæmper med et overforbrug af hash. Og ofte er det familie, venner eller en kæreste, der er årsagen til, at en misbruger vælger at tage mod tilbuddet om hashafvænning og i sidste ende stopper med at ryge hash og får en bedre hverdag.
Du kan læse meget mere om, hvordan du motiverer en, du holder af, til at gå i behandling på vores side for pårørende til hashmisbrugere.
Er du i tvivl om, om der er et reelt problem? Så besøg vores side om hashmisbrug. Her kan du læse om de mest almindelige symptomer, bivirkninger og konsekvenser ved at have et misbrug af hash.
Er du pårørende til en, der har brug for behandling for hashmisbrug?
70 20 40 80
Ring og få en uforpligtende snak med en af vores erfarne misbrugsrådgivere. De sidder klar til at hjælpe dig døgnet rundt.