Hvad er abstinenser?
De fleste alkoholikere har prøvet at have abstinenser dagen derpå.
Abstinenserne kommer oftest i form af:
- Rysten på hænderne
- Svedeture
- Hovedpine
- Diarré
- Indre uro
- Tankemylder
- Smerter mv.
At stoppe med at drikke alkohol giver abstinenser for de fleste, de kan tage overhånd og udvikle sig til delirium tremens, som er en meget alvorlig form for abstinenser. I denne tilstand optræder synshallucinationer – man ser ting, der ikke er der – voldsom angst og uro, forvirring og lignende. Har man én gang haft delirium eller abstinenskramper, er der risiko for at få det igen.
Det er vigtigt at få fortalt det ved indlæggelsen i forbindelse med afrusning og abstinensbehandling, så sundhedspersonalet kan tage højde for det ved planlægning af din afrusning og dit behandlingsforløb. Nogle alkoholikere oplever abstinenskramper, hvor alle muskler kramper, og man mister bevidstheden. Derfor er det utrolig vigtigt, at man gennemgår et afrusningsforløb og modtager abstinensbehandling, før man kan komme i den egentlige alkoholbehandling.
Har du brug for hjælp til at håndtere dine abstinenser?
Ring og få en anonym samtale med en af vores rådgiverne på tlf. 70 20 40 80
Hvad er den korrekte afrusning?
Afrusning og abstinensbehandling består dels af medicinsk behandling af abstinenser og anden behandling i form af massage, NADA øreakupunktur og saltbade. Det primære formål med abstinensbehandling og afrusning er at sikre, at du kommer igennem dine abstinenser med så lidt smerte og ubehag som muligt.
Den korrekte afrusning
Den korrekte afrusning og abstinensbehandling har til formål at:
- Forebygge, at abstinenserne går over i mere alvorlige abstinensstadier som eksempelvis delirium, psykoser og lignende
- Motivere dig til at gøre noget ved dit problem ved at give omsorg og forståelse
- Få rettet medicinske og sociale problemer
- Få rettet på din fysiske tilstand – herunder ernæringsmangel
Dit forløb hos Tjele
Hvis du er påvirket ved indlæggelsen, er du i risiko for at få abstinenser. Derfor er det vigtigt, at din afrusning og abstinensbehandling sker i trygge og fagligt kompetente rammer.
Behandlingscenter Tjeles afrusningsafdeling har fast tilknyttede læger, herunder en speciallæge i psykiatri. Desuden er afdelingen altid bemandet med sygeplejersker med stor erfaring inden for dette felt.
Al afrusning og abstinensbehandling sker under tilsyn af vores virksomhedsansvarlige overlæge, som tilrettelægger en individuel nedtrapningsplan sammen med en af vores sygeplejersker.
Forløbets varighed
Længden af en afrusning og abstinensbehandling varierer og er afhængig af misbrugets art, mængde og varighed. En typisk afrusning af abstinenser varer mellem tre og syv dage. Den medicinske del suppleres med multivitaminkur, som strækker sig over hele behandlingsforløbet, samt NADA øreakupunktur, massage og saltbade.
Hvor og hvordan?
Tjeles afrusningsforløb foregår altid som døgnbehandling. Vi har en specialafdeling for behandling af abstinenser, Søgården. Der kan finde abstinensbehandling sted på alle vores døgnbehandlingscentre, men Søgården tager sig især af de langvarige og mere komplicerede afrusninger. Søgården er også stedet, hvor de fleste starter deres afrusning.
Afgiftning af abstinenser
På vores behandlingscenter Søgården behandles abstinenserne medicinsk, og al afgiftning sker under tilsyn af vores lægefaglige personale.
Kontakt os
70 20 40 80
Har du eller en af dine pårørende brug for et afrusningsforløb?
Ring til os allerede i dag, ores telefoner er døgnåbne og vi sidder klar til at hjælpe.