70 20 40 80
Har du eller en pårørende brug for hjælp til at komme ud af en medicinafhængighed?
Kontakt os i dag, vi sidder klar 24 timer i døgnet alle ugens syv dage.
Fra en sygdom til en anden
De fleste har prøvet at tage medicin i forbindelse med sygdom – og det er helt ufarligt, hvis man følger lægens anvisninger. Bruger man derimod den ordinerede medicin gennem længere tid eller tager en højere dosis end den anbefalede, så risikerer man at blive afhængig.
Når man har et medicinmisbrug, tager man ikke længere medicin for at komme over en sygdom, men for at opnå en rus eller få hverdagens problemer på afstand.
I det følgende afsnit kan du læse en mere detaljeret beskrivelse af, hvordan man får stillet diagnosen “medicinmisbrug”.
Sådan stilles diagnosen
Diagnosen “medicinmisbrug” stilles ud fra 6 kriterier. Kriterierne er en del af ICD-10, som er WHO’s internationale klassifikation af sygdommen:
Hvis tre eller flere af ovennævnte symptomer har været til stede inden for en måned eller flere gange i løbet af et år, stilles diagnosen “medicinmisbrug”.
Pillemisbrug kan behandles
Behandlingscenter Tjele har mange års erfaring med afgiftning, stabilisering og behandling af mennesker, der er endt i et medicinmisbrug. Vi behandler ved hjælp af Minnesotamodellen, uanset om det drejer sig om dololafhængighed, misbrug af benzodiazepiner eller lægeordineret, smertestillende medicin.
Kompetent behandling i fredfyldte omgivelser
På vores behandlingscentre behandles pillemisbrug af erfarne og veluddannede misbrugsbehandlere, der selv har en fortid med misbrugsproblemer. Her mødes du af både høj faglighed og forståelse for din situation. I smukke, fredfyldte omgivelser får du hjælp til at tage hånd om problemet én gang for alle – og du får al den støtte, der er nødvendig for at du kan komme ud af dit medicinmisbrug – og få et bedre liv uden afhængighed.
Uforpligtende forsamtale, hvis du er i tvivl
Inden behandlingen tilbyder vi altid en helt uforpligtende, afklarende samtale. Den er anonym og fortrolig, og det kan være et første skridt til at afklare, om du eller din pårørende har udviklet et medicinmisbrug, der kræver professionel behandling.
Anbefaler vi et behandlingsforløb mod pillemisbrug, tager vi altid udgangspunkt i din situation for at sikre, at behandlingen imødekommer dine behov. I mange tilfælde dækker din sundhedsforsikring i øvrigt behandling af pillemisbrug – og det forudsætter IKKE, at din arbejdsplads får information om behandlingsforløbet. Det og meget mere rådgiver vi gerne om, hvis du ringer til os på tlf. 70 20 40 80.
“Jeg frygtede at andre ville se ned på mig fordi jeg gik i behandling for medicinmisbrug. Det viste sig at jeg vandt deres respekt.”
Hvilke typer medicin bliver man afhængig af?
Man kan blive afhængig af mange forskellige typer medicin. Det gælder både receptpligtig medicin, håndkøbsmedicin og ulovlig medicin. Oftest er det dog brug af angstdæmpende medicin, smertestillende medicin eller sovepiller, som ender med et medicinmisbrug.
Det gælder især det receptpligtige, smertestillende middel, Dolol, der har en morfinlignende virkning. Dololafhængighed kan medføre abstinenser, såsom rastløshed, søvnløshed, nervøsitet, angst og muskelkramper. Du kan mindske risikoen for at udvikle dololafhængighed ved at indtage den mindst mulige dosis over en så kort periode som muligt.
Hør mere om behandling af medicinmisbrug
Vores telefoner er døgnåbne, og du kan ringe anonymt og uforpligtende og få rådgivning
fra en af vores misbrugsbehandlere på tlf. 70 20 40 80 – de sidder klar til at besvare dine spørgsmål om pille- og medicinmisbrug.
Hør mere om behandling af medicinmisbrug
Vores telefoner er døgnåbne, og du kan ringe anonymt og uforpligtende og få rådgivning
fra en af vores misbrugsbehandlere på
70 20 40 80
De sidder klar til at besvare dine spørgsmål om pille- og medicinmisbrug.