Vi sidder klar ved telefonerne på
DØGNBEHANDLING
Døgnbehandling mod alkoholmisbrug
Hos Behandlingscenter Tjele tilbyder vi døgnbehandling mod alkoholmisbrug. I døgnbehandlingen er der tid og ro til arbejde intenst med misbruget, væk fra hverdagens pligter og fristelser.
95 %
af vores deltagere
er tilfredse med behandlingen
1.000
danskere er hvert år i misbrugsbehandling hos Tjele
30 års
erfaring med behandling af alkoholmisbrug
Når man starter i døgnbehandling
Vi lægger stor vægt på at undgå ventetid på at komme i døgnbehandling hos Behandlingscenter Tjele. Man kan næsten altid starte, så snart beslutningen er taget. For at gøre det så nemt som muligt tilbyder vi altid gratis afhentning på hjemadressen.
Ring og få rådgivning om døgnbehandling
70 20 40 80
Vores telefoner er døgnåbne og du kan altid ringe og få en samtale om dit alkoholproblem
Første skridt er afrusning og abstinensbehandling
For mange af vores klienter starter behandlingen på Søgården, som er vores enhed for afrusning og abstinensbehandling. Her er læger, psykiater, sygeplejersker og plejepersonale, som sørger for den nødvendige pleje og medicinske behandling, mens klienten bliver ædru. Her foretages også en udredning af både fysik og psyke.
Når man er blevet ædru eller clean, og ens tilstand er stabiliseret, begynder den egentlige misbrugsbehandling. Den foregår typisk på centrene Tågelund, Langsødal og Søvang i Jylland eller på Orelund på Sjælland.
Sådan foregår behandlingen
Noget af det første, der sker i døgnbehandlingen af afhængighed, er, at man bliver introduceret til ens personlige rådgiver, der følger én i resten af behandlingen.
Rådgiveren er specialuddannet til at behandle afhængighed, og samtidig har han/hun også personlige erfaringer med netop afhængighed af alkohol eller stoffer. Du møder altså en fagperson, der af egen erfaring ved, hvad det hele drejer sig om.
En døgnbehandling varer som regel mellem fire uger. Eventuelt lidt længere tid, hvis der er tale om blandingsmisbrug af alkohol og medicin.
Behandlingsprogrammet
Behandlingen hos Behandlingscenter Tjele følger et skemalagt og struktureret program målrettet misbrugere, der giver klienten mulighed for – måske for første gang i livet – at arbejde seriøst med sit problem. Al behandling tager udgangspunkt i Minnesotamodellen, den mest anerkendte og anvendte metode til misbrugsbehandling på verdensplan.
Behandlingsprogrammet består først og fremmest af:
- Undervisning
- Foredrag
- Gruppeterapi
- Meditation
- Personlige samtaler
Gennem foredrag og undervisning får man et godt kendskab til, hvad afhængighed af alkohol eller stoffer vil sige på såvel et fysisk, et psykisk som et mentalt plan. Man får større selvindsigt og viden om afhængighedens udvikling, dens symptomer og konsekvenser. Og man bliver klædt på til at håndtere livet efter døgnbehandling – uden misbrug.
Se film med Bernt, der har været i døgnbehandling hos Tjele:
Mulighed for samtaler med psykolog eller psykiater
Der kan i forbindelse med alkoholbehandling opstå behov for særlig hjælp med følelsesmæssige eller personlige problemer. Man har mulighed for, efter aftale, at få samtaler med psykiater eller psykolog. For at kunne imødekomme behovet for en hurtig konsultation med en psykiater, har Behandlingscenter Tjele på alle centre etableret mulighed for, at konsultation også kan foregå via TV-skærm.
Er der behov for lægehjælp eller diverse undersøgelser, som vores egen læge ikke umiddelbart kan klare i huset, vil dette blive arrangeret efter aftale eller henvisning.
I behandlingsforløbet er der mulighed for at møde ligesindede, og man vil hurtigt opdage, at det er en stor hjælp at have nogle at sparre med, der er i samme båd som en selv.
Gruppebehandling
Dele af døgnbehandlingen vil foregå i grupper. I forbindelse med gruppebehandlingen er der mulighed for at lytte til andres erfaringer og dele ens egne. De fleste klienter vil opleve, at de ikke er alene, men at de befinder sig i et fællesskab, hvor hjælpen er gensidig.

Hos Tjele er der ingen løftede pegefingre, men en tryg og konstruktiv stemning, hvor vi sammen arbejder for at komme på ret køl igen.
Behandlingsfilosofien bag Tjeles døgnbehandling
Formålet med døgnbehandlingen er, at man får gjort sin afhængighed synlig og får hjælp og brugbare redskaber til at få den stoppet.
Vores ønske er at møde alle med respekt, forståelse og tillid – og at møde dem præcis dér, hvor de er.
Faglighed er en hjørnesten i al behandling hos Behandlingscenter Tjele. Alle misbrugskonsulenter er specialuddannede, og på alle centre er desuden tilknyttet læge, psykolog, psykiater, terapeuter og plejepersonale. Hos Tjele bliver man altid mødt af både professionalisme og empati.
Ambulant behandling eller døgnbehandling af afhængighed
Behandlingscenter Tjele tilbyder både ambulant behandling og døgnbehandling med gode resultater.

Hvis du er pårørende til et menneske, der har brug for behandling
De fleste henvendelser til Behandlingscenter Tjele er fra mennesker, der er pårørende til en misbruger. Ofte føler de sig magtesløse og frustrerede og ved ikke, hvordan de skal håndtere deres kæres misbrug. De har brug for råd til at få ændret den uholdbare situation, som deres pårørende og hele familien er i.
I familier præget af misbrug er der næsten altid brudte løfter, skuffede forventninger og konflikter i forbindelse med misbrugeren, som ofte vil nægte at have et problem eller bagatalisere misbruget. Løfter om at drikke mindre eller stoppe med at tage stoffer brydes gang på gang. Og al snak om at gå i behandling afvises.
Hos Behandlingscenter Tjele har vi mere end 25 års erfaring med misbrugsbehandling, og vi har hjulpet tusindvis af danske familier ud af misbrugets skygge. Du skal vide, hvis du er pårørende til en misbruger, at det er næsten altid de pårørende, der i sidste ende får misbrugeren til at gå i behandling. Men at motivere en misbruger til at gå i behandling er vanskeligt, og det kræver god forberedelse.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for gode råd til at motivere din pårørende til at gå i behandling. Det er gratis, anonymt og uforpligtende. Du kan også læse mere om at være pårørende her.
Har du spørgsmål om vores døgnbehandling?
Ring til os, hvis du har spørgsmål om misbrug, afhængighed eller døgnbehandling.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.

Christina Bredahl Frederiksen
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.
Er du afhængig?
Tæt på en afhængig?
Behandlingscenter Tjele
70 20 40 80
Fastrupvej 3
8830 Tjele
Behandlingscenter Tjele
Vester Voldgade 96
1552 København
post@tjele.com
