Sådan foregår behandling hos Behandlingscenter Tjele
Hvis du eller en pårørende har et misbrug af alkohol, medicin, hash, kokain eller andre stoffer, er misbrugsbehandling vejen ud af problemet. Hos Tjele har vi igennem mere end 25 år hjulpet misbrugere ud af deres misbrugsproblemer og rådgivet pårørende i deres svære situation.
Overvejer du at gå i misbrugsbehandling? Eller ønsker du at få en pårørende til at gå i behandling? Så kan vi hjælpe med en professionel løsning på dit problem. Læs om misbrugsbehandling hos Tjele herunder.
Danmarks største udbyder af privat misbrugsbehandling
Tjele har i mange år været den førende private udbyder af misbrugsbehandling i Danmark.
Vores behandlinger dækker både døgnbehandling for dig, der har brug for intensiv behandling væk fra det miljø, der måske indvirker på dit misbrug. Og ambulant misbrugsbehandling til dig, der vil have glæde af at gå i behandling uden for arbejdstid, mens du bor hjemme og passer dit job.
Desuden tilbydes en række kombinationsbehandlinger og udslusningsforløb.
Har du selv eller en af dine kære brug for hjælp?
70 20 40 80
Baggrund for behandlingen hos Behandlingscenter Tjele
Misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Tjele bygger på Minnesotamodellen med inddragelse af bl.a. kognitiv terapi, meditationsteknikker mv. Der er tale om gennemprøvede metoder til misbrugsbehandling, og faglighed og professionalisme er altid i højsædet. Derfor møder du også kun specialuddannet personale med mange års erfaring inden for misbrugsbehandling.
Minnesotabehandlingen er velafprøvet og med høj succesrate.
Hos Tjele har vi arbejdet ud fra Minnesotamodellen i mere end 25 år.
Misbrugsbehandlingens forløb
Nedenfor beskriver vi i korte træk det typiske behandlingsforløb, når du skal i misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Tjele.
Før behandlingen
Før opstart af misbrugsbehandling, er det Behandlingscenter Tjeles mål, at alle kommer på et forbesøg på behandlingsstedet. Du er velkommen til at komme med en pårørende. Sammen tager vi en snak om dine misbrugsudfordringer, og hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig. Vores praktiske information er god at læse, før du går i misbrugsbehandling.
Selve behandlingen af misbrug
Hos Behandlingscenter Tjele kan du både gå i døgnbehandling og ambulant behandling. Mange har god gavn af et forløb på et af vores døgncentre, hvor du kommer væk fra dit vante miljø og kan have fuld fokus på at komme ud af dit misbrug.
For andre kan den ambulante misbrugsbehandling, hvor du kan bo hjemme og passe dit job, mens du går i behandling, være et godt alternativ. Ambulant misbrugsbehandling findes i hele landet med centre i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Kolding. Døgnbehandling tilbydes både i Jylland og på Sjælland.
Vi kan indskrive direkte til behandling på de enkelte centre, men mange, der skal i døgnbehandling, bliver indskrevet på Behandlingscenter Tjeles afdeling for afrusning, omsorg og udredning, Søgården. Varigheden af behandlingen i denne afdeling er individuel og vurderes af læge, evt. psykiater og sygeplejerske.
Er der behov for et længere forløb, er udslusningsbehandling en mulighed. I denne del af misbrugsbehandlingen arbejdes der med at fastholde og fortsætte den gode udvikling, der er igangsat i primærbehandlingen.
Efter behandlingen – efterværn
Efter afsluttet behandling af misbrug deltager alle i den ambulante efterbehandling i 6 måneder. Efterværn er en helt central del af Tjeles misbrugsbehandling og sikrer dig de bedst mulige odds for at kunne fortsætte dit liv fri for misbrug.
De pårørende
De pårørende til et menneske i misbrugsbehandling har som regel også brug for hjælp. De fleste pårørende oplever, at misbruget har haft stor negativ indflydelse på familiens liv, og derfor har mange pårørende stor glæde af vores fokus på at inddrage dem i misbrugsbehandlingen.
Behandlingscenter Tjeles familieafdeling har sammensat et bredt tilbud af kurser for de pårørende. En vigtig del af vores misbrugsbehandling er behandling og kurser for pårørende.
Den 17. oktober 2015 væltede jeg ind på Søgården – grådkvalt, skamfuld og bange. Nedturen var total.
Jeg var efter et årelangt massivt forbrug af alkohol – og med en dertilhørende dom for spirituskørsel – endelig kommet i behandling for mit misbrug.
Jeg mærkede hurtigt den kærlige og varme atmosfære, der kendetegner Behandlingscenter Tjele og de mennesker, der har deres daglige gang på stedet. At blive mødt og set på som det menneske, jeg er – af mennesker med den samme sygdom som jeg selv – det var intet mindre end overvældende.
I dag har jeg det fantastisk. Jeg er ædru, glad og fyldt med en masse livsmod. Jeg kan og tør leve livet på livets betingelser. Og jeg kan møde de udfordringer, som hører livet til. Jeg bruger stadig Behandlingscenter Tjeles tilbud om kurser m.v. og er dybt taknemmelig.
Kommunalt samarbejde om misbrugsbehandling
Misbrugsbehandling på samtlige af Tjeles centre er godkendt på Tilbudsportalen. Det vil sige, at kommuner kan henvise til kommunalt betalt misbrugsbehandling på et af vores centre. Behandlingscenter Tjele har desuden et formaliseret samarbejde med mange kommuner omkring misbrugsbehandling.
Det giver god mening for kommunerne at investere i misbrugsbehandling for på den måde at kunne hjælpe mennesker til igen at blive velfungerende både i forhold til familien og i forhold til arbejdsmarkedet. Langt de fleste alkoholikere er nemlig mennesker, der stadig har både familie og job.
Det giver god mening for kommunerne at investere i misbrugsbehandling for på den måde at kunne hjælpe mennesker til igen at blive velfungerende både i forhold til familien og i forhold til arbejdsmarkedet. – Langt de fleste af Tjeles klienter er mennesker, der stadig har både familie og job.
Få din misbrugsbehandling hos Tjele dækket af forsikringen
Hvis du har en sundhedsforsikring, kan den dække din misbrugsbehandling. Behandlingscenter Tjele har samarbejdsaftaler med samtlige danske forsikringsselskaber, og vi kan hjælpe dig med, hvordan du bruger din forsikring til behandling. Hvis du har din forsikring igennem din arbejdsplads, skal du vide, at det er fortroligt, hvad forsikringen bruges til – din arbejdsgiver får ikke at vide, at du går i misbrugsbehandling.
Vil du vide mere om misbrugsbehandling hos Tjele?
Vi tager gerne en helt uforpligtende og anonym snak om dine eller din pårørende misbrugsproblemer og om jeres muligheder for individuelt tilpasset misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Tjele.
FÅ HJÆLP TIL AT KOMME UD AF DIT MISBRUG
Er du, eller en du kender, endt i et misbrug?
Ring til os på tlf. 70 20 40 80 for en uforpligtende snak. Telefonen er åben 24 timer i døgnet.