BEHANDLING AF LUDOMANI
I AARHUS

BEHANDLING AF LUDOMANI
I AARHUS

Vi sidder klar ved telefonerne på

70 20 40 80

alle dage

Gratis behandling af ludomani

Har du problemer med ludomani, kan du få hjælp hos Behandlingscenter Tjele i Aarhus.

Vi har et struktureret og velafprøvet ludomani behandlingsprogram og vi hjælper op imod 400 spilafhængige og deres familier om året.

Ludomanibehandlingens mål

Målet med behandlingen af ludomani er at man stopper med at spille om penge og får redskaber til styre spilletrangen. Endvidere får man hjælp til at få overblik over sin økonomi og lærer hvordan man som spilafhængig genvinder tilliden fra de pårørende.

En bedre livskvalitet

Hos Tjele arbejder vi også på at ludomaner og deres pårørende får en bedre livskvalitet, med færre frustrationer og mindre mistillid, så livet uden spil føles som en gevinst og ikke et tab.

Indhold i ludomanibehandlingen

Vores ludomanibehandling består af undervisning, samtaler med rådgivere, løsning af opgaver om spilafhængighed og gruppearbejde. I behandlingen af ludomani gennemgår vi en række temaer:

 • Forståelse af tanker og adfærd der fører til spil.
 • Situationer der giver trang til at spille.
 • Håndtering af spilletrang.
 • Håndtering af gæld og planlægning af økonomi.
 • Arbejdet med at genvinde tilliden fra familie og nære pårørende.

Ludomanibehandlerne har selv erfaring med afhængighed

Tjeles team af ludomanirådgivere, psykiatere og læger hjælper hvert år mellem 300 og 400 ludomaner og deres pårørende.

Vores behandlere der arbejder med ludomani, har selv erfaring med misbrug og kender til tankemønstre og adfærd, der ligger til grund for afhængighed.

Ludomanibehandling med foredrag og undervisning

Den gratis behandling af ludomani i Aarhus består af en primærbehandling med foredrag, undervisning og skriftlige øvelser, og en efterbehandling, hvor du trænes i at bruge de redskaber, du har lært i primærbehandlingen, som en støtte til den første tid som spillefri.

Behandling af ludomani – dage og tider

 • Primærbehandling: 7 – 9 uger, mandage og torsdage kl. 17.00 – 21.00.
 • Efterbehandling: 4 måneder, tirsdage kl. 17.00 – 21.00.

Sådan kommer du i gang med ludomanibehandling

 1. Ring til Behandlingscenter Tjele på 70 20 40 80 og aftal tid til en forsamtale med en af vores ludomanibehandlere.
 2. Ved forsamtalen planlægges opstart af ludomani- og familiebehandling. Tag gerne partner eller familiemedlem med til samtalen.
 3. Opstart af ludomanibehandling hos Tjele Aarhus.

Er du pårørende til en ludoman?

Som forælder, søskende eller partner til en spilafhængig, må du forstå at det ikke er nok ludomanen lover at lade være med at spille.

En ludoman kan nok at holde sig spillefri i en periode, men efter en tid vender spillet tilbage. Er man fanget i ludomani har man brug for professionel behandling.

Pårørende til ludomaner har det også selv svært

Mange der er tæt på en ludoman fortæller at de er frustrerede, vrede og har mistet tilliden til den der spiller. Derfor er der i forbindelse med ludomanibehandling i Aarhus også tilbud om familierådgivning.

I en tilfredshedsundersøgelse blandt 136 ludomaner i behandling, svarede 90 % af deltagerne at forholdet til familien var blevet bedre under behandlingen af ludomani.

Familierådgivning sammen med andre pårørende

I familierådgivningen bliver du blandt andet undervist i typiske reaktionsmønstre hos pårørende, familiens rolle i ludomanens håndtering af penge og økonomi og du lærer hvordan du bryder de negative familiemønstre, som ludomani har skabt.

” Min søn på 27 år valgte at gå i behandling for sin ludomani. Jeg deltog selv i familiebehandlingen, som fik mig til at forstå, at det ikke var min skyld han var ved at ødelægge sit liv med spil. Det vigtigste for mig i familiebehandlingen var at møde andre pårørende og dele vores erfaringer og oplevelser med ludomani. Det var en ubeskrivelig lettelse.”

Indhold i familierådgivningen

Familierådgivningen indeholder foredrag og gruppediskussioner om ludomani, hvor du åbent kan tale om konsekvenser af ludomani med andre i samme situation. Familierådgivningen er udelukkende for de pårørende, og ludomaner deltager ikke.

Har du mistanke om at en du holder af, er afhængig af spil, så ring til os på 70 20 40 80 og få en fortrolig snak om din situation. Vi tager telefonen alle dage.

Mødetider for familiebehandlingen

 • Familiebehandlingen foregår onsdage fra kl. 17 – 20.

Planlæg en samtale med ludomanen

En af de mest effektive metoder til at få en ludoman i gang med behandling, er hvis de pårørende afholder en motiverende samtale og fortæller om de negative konsekvenser af ludomani, samt stiller krav om at den spilafhængige starte med ludomanibehandling.

Guide til motiverende samtale med ludomanen

Tjele har lavet en guide til hvordan pårørende bedst planlægger og udfører en samtale med den spilafhængige.

Behandling af ludomani til spilafhængige i Midtjylland

Tjeles ludomanibehandling er ikke kun for spilafhængige i Aarhus. Alle der bor i Midtjylland og de større byer: Randers, Horsens, Silkeborg og Viborg kan få gratis behandling af ludomani.

Her finder du ludomanibehandlingen i Aarhus

Behandlingen af ludomani i Aarhus foregår i det gamle toldkammer på Hack Kampmanns Plads, tæt på havnen og kun 350 meter fra Aarhus Hovedbanegård og rutebilstationen.

Kommer du med bil er der parkeringspladser langs med Havnegade og på selve havnepladsen, foran ludomanibehandlingen.

Behandling af ludomani i Aarhus

Behandlingscenter Tjele Aarhus
Hack Kampmanns Plads 1
8000 Aarhus C
Tlf. 70 20 40 80

Behandlingscenter Tjele - Fastrupvej 3, 8830 Tjele - Tlf.: 70 20 40 80 - E-mail: post@tjele.com