Har du brug for hjælp?
Er du i tvivl om, om en af dine medarbejdere har et misbrug? Så læs mere om de forskellige misbrug her eller kontakt os på tlf: tlf. 70 20 40 80. Her sidder altid en kompetent rådgiver klar til at hjælpe dig og besvare dine spørgsmål.
Den svære samtale om misbrug kan kræve professionel hjælp
Den svære samtale om misbrug kræver grundige forberedelser.
Samtlige kendetegn og data, der skal bruges under samtalen, skal være førstehånds – og de skal være klare og præciserede. Sladder og fortællinger på anden hånd kan ikke bruges.
Det er svært at konfrontere en ansat med mistanken om misbrug, og det kan derfor være en god idé at tilkalde professionel hjælp, når man skal have den svære samtale.
Behandlingscenter Tjele har i alkoholrådgivningen personale, der er specielt uddannet til at tage den svære samtale med den ansatte. Det skaber ikke kun tryghed hos virksomheden, som ønsker hjælp, men også hos den ansatte, der måske for første gang møder et menneske, der lige præcis ved, hvordan det er at være afhængig.
Virksomheden er altid velkommen til at ringe for gode råd om, hvordan situationen gribes an. Det er ganske uforpligtende. Ring på 70 20 40 80.

Man kan vel ikke være alkoholiker, når man er direktør?
Jeg troede, jeg var den eneste i verden, der gik og havde det, som jeg nu havde det. Drak alt for meget. Næsten hver eneste dag sluttede med, at jeg var fuld. Uden håb. Stresset? Kort for hovedet. Og så den forbandede og mystiske ensomhedsfølelse, jeg gik og bar på som en dyb hemmelighed – selvom jeg var sammen med mange andre hver eneste dag. Hvad var der galt med mig? Jeg var jo i min bedste alder og havde succes med mine IT- og medievirksomheder, knap 100 ansatte, familie, 3 børn, en kone jeg elskede, biler, hus, hund osv. Og jeg sad jo ikke og drak nede på hjørnet bag Netto på en bænk. Så kan man vel ikke være alkoholiker?
Jo – det kan man! Det ved jeg nu med sikkerhed fra mit eget liv. Men jeg kunne ikke løse (helbrede?) mig selv. Tjeles 4 ugers døgnophold med en dybt professionel Minnesotabehandling, gruppeterapi og ædru alkoholikere som rådgivere, åbnede en helt ny verden for mig. I dag, hvor jeg lever et liv uden alkohol, er alle mine andre defekter langsomt også kommet under kontrol. Jeg var slet ikke “bare” stresset, deprimeret, presset, angst eller humørsyg – eller alt muligt andet. Jeg var alkoholiker ligesom så mange andre. Og det var roden og kernen (nøglen?) til alle mine indre sinds-uroligheder. Min alkoholisme var blevet en ond, selvforstærkende cirkel. Men det kunne heldigvis helbredes hos Tjele. Min kone og mine børn er lykkelige for den ro, tryghed og det nærvær, jeg i dag kan bidrage med som ædru far i vores familie. Min nye sindsro er den største rigdom i mit nye ædru liv. Af hjertet tak Tjele!
Den svære samtale kræver præcise data
Uanset om virksomheden selv ønsker at tage den svære samtale om afhængighed med den ansatte – eller om virksomheden tilkalder professionel hjælp, er der flere ting, som skal være i orden:
Hvis medarbejderen kommer i behandling, tilbyder Behandlingscenter Tjele en samtale med nærmeste leder i slutningen af et behandlingsforløb for at forberede tilbagevenden til arbejdspladsen.
Tjele har et mangeårigt godt samarbejde med små, mellemstore og store virksomheder, der gennem mere end 25 år har benyttet sig af såvel vores misbrugsrådgivning som af vore behandlingstilbud.
Få hjælp til den svære samtale
Vores telefoner er døgnåbne, og du kan ringe anonymt og uforpligtende og få rådgivning
fra en af vores misbrugsbehandlere på
70 20 40 80
De sidder klar til at besvare dine spørgsmål om den svære samtale.