Minnesotabehandling - moderne misbrugsbehandling

 

Minnesotabehandling på Behandlingscenter Tjele et moderne, tværfagligt tilbud

 

Minnesotabehandling et moderne behandlingstilbud

Minnesotabehandling, Minnesota-modellen, Minnesotakur er nogle af de betegnelser denne behandlingsmetode til behandling af alkoholisme går under i Norden.

 

Behandlingsmodellen stammer fra USA, hvor man efter 2. verdenskrigs afslutning gik nye veje i behandling af alkoholmisbrug og afhængighed.

 

De første centre, der behandlede alkoholikere efter et helt nyt koncept, lå i staten Minnesota - deraf navnet Minnesota-modellen. Andre steder i verden kalder man metoden for 12-trins behandling efter Anonyme Alkoholikeres 12-trins program.

 

12-trins behandling har vist sig meget effektiv til behandling af alkoholisme og medicinafhængighed, og principperne er blevet overført til behandling af mennesker med andre former for afhængighed som f.eks. ludomani.

 

Behandlingsperspektivet i Minnesotabehandling er enkelt. Mennesker:

 

  • Behandles for kemisk afhængighed eller adfærdsafhængighed

  • Behandles med værdighed

  • Behandles som hele mennesker

 

Når behandlingen er afsluttet er der støtte at hente i efterbehandlingen og i Anonyme Alkoholikere (AA) eller andre af de anonyme fællesskaber. Anonyme Alkoholikere er et verdensomspændende netværk af ædru alkoholikere, der bygger på det såkaldte 12-trins program. I Danmark er der AA-møder i stort set alle byer - store som små.

 

Minnesotabehandling på vore centre

Minnesotabehandling på et af Behandlingscenter Tjeles centre bygger på, at alkoholisme er en kronisk sygdom, der medfører massive fysiske, psykiske og sociale problemer.

 

Det helt grundlæggende i behandlingsmetoden er, at en alkoholiker aldrig kommer til at drikke normalt igen. Hvis drikkeriet genoptages, fortsætter sygdommens udvikling med alvorlige følger.

 

Sygdommen alkoholisme kan standses, den kan ikke helbredes.

 

Minnesotabehandling bygger videre på, at ædru alkoholikeres erfaringer hjælper andre med at løse deres problemer med afhængighed. Derfor er det i Minnesotabehandling ædru alkoholikere, der behandler alkoholikere.

 

Lige nøjagtigt dét, at alkoholikere behandler alkoholikere, er en af nøglerne til den succes, som Tjeles Minnesotabehandling har opnået:

 

  • Som afhængig møder du en forståelse og indlevelse, du kun kan møde hos én, der selv har været afhængig.

  • Kun en ædru alkoholiker kan helt forstå, hvordan du har det, når du stadig drikker.

  • Og en ædru alkoholiker ved også, hvad der skal til for at ændre på dine uhensigtsmæssige mønstre.

  • Den ædru alkoholiker har selv ofte fået hjælp via en Minnesotabehandling, og er derfor i stand til at vise dig vej ud af en situation, der ellers kan forekomme helt håbløs

 

Minnesotabehandling og faglighed

Det er naturligvis ikke nogen behandlingsmæssig kompetence i sig selv at være ædru alkoholiker. Derfor har alle ansatte i Tjeles Minnesotabehandling en faglig uddannelse og stor erfaring med at arbejde ud fra Minnesota-modellen. Vores behandlingsteam er et tværfagligt team af læge, psykiater, psykologer, sygeplejersker, terapeuter, alkohol-rådgivere/alkologer og lignende. Alle ansatte har en lang og stabil ædruelighed. Vores behandling er et moderne, tværfagligt tilbud.

 

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.