Har du brug for alkoholrådgivning?
Ring 70 20 40 80
Kontakt os døgnet rundt og få en fortrolig snak med en misbrugskonsulent. Det er gratis og uforpligtende.
Rådgivning til pårørende
Er du pårørende til en, der har udviklet et misbrug og har brug for alkoholbehandling? Så er du ikke alene.
Mere end halvdelen af dem, der kontakter os, er pårørende, der søger hjælp og støtte til at håndtere den svære situation, de er havnet i.
Vi tilbyder gratis rådgivning om, hvordan du motiverer en af dine nærmeste til at gå i alkoholbehandling, og hvad du selv kan gøre for at hjælpe.
Alkoholmisbrugere og deres pårørende i Esbjerg kan gratis og uforpligtende få en fortrolig samtale om alkoholbehandling med vores alkoholrådgivere.
Alkoholbehandling hos Tjele – en kort køretur fra Esbjerg
Hos Tjele tilbyder vi døgnbehandling, dvs. du bor på behandlingsstedet i 4 uger, mens du er i alkoholbehandling.
Når man vælger at gå i døgnbehandling fremfor at vælge en ambulant misbrug- eller alkoholbehandling i Esbjerg, får man ro til at have 100 % fokus på sin behandling uden at skulle tænke på dagligdagens forpligtelser, og fristelser.
Døgnbehandlingen nær Esbjerg har en række fordele frem for ambulant alkoholbehandling:
-
Ubegrænset adgang til fagpersonale
I vores alkoholbehandling har man altid adgang til sundhedspersonale og misbrugsrådgivere.
Vores behandlerteam består både af læger, sygeplejersker og uddannede misbrugsterapeuter. Det er en stor tryghed – både for de pårørende og for den, der går i behandling. -
Tid og ro til at løse sit misbrugsproblem
I døgnbehandlingen på Tågelund skal man kun tænke på sin alkoholbehandling og intet andet. Vi hører fra vores deltagere, at de har valgt døgnbehandling i stedet for ambulant alkoholbehandling i Esbjerg, fordi de havde brug for at komme lidt væk fra deres dagligdag. Her skulle de ikke tænke på familie og arbejde, og fik ro til at fokusere på at få løst deres misbrugsproblem.
-
En pause fra fristelserne i hverdagen
Den første tid som ædru kan være en udfordring, hvor man skal sige nej til de fristelser, der er i dagligdagen. Derfor har mange stor gavn af at være i et trygt miljø i den første tid af deres behandling, hvor der ikke findes alkohol eller stoffer.
-
Fred og ro – og smuk natur
Tjele Tågelund er beliggende i Egtved Ådal, og man har rig mulighed for at gå ture i den smukke natur.
Alle deltagere bor på enkeltværelser, og på Tågelund er der en varm og åben atmosfære, hvor man i fred og ro kan arbejde på at få et godt liv uden misbrug.
Indhold i vores alkoholbehandling
Vi anvender anerkendte og veldokumenterede behandlingsmetoder og tilrettelægger forløbet, så det passer til den enkelte.
Alkoholbehandlingen består blandt andet af:
Lægetjek og abstinensbehandling
Alle deltagere starter deres behandling med lægetjek på vores modtageafdeling. Her bliver man vurderet for fysiske og psykiske lidelser, og her bliver man behandlet for abstinenser, såfremt der er behov for dette.
Vores behandlingsteam består af læger, sygeplejersker og misbrugsbehandlere, som sørger for, at alle får en både tryg og professionel start på deres behandling.
Når man har fået foretaget sundhedstjek og eventuel abstinensbehandling, overgår man til den egentlige alkoholbehandling på Tågelund, tre kvarters kørsel fra Esbjerg.
4 ugers primærbehandling
Gruppeterapi, undervisning, foredrag og individuelle samtaler – det er nogle af de elementer, der indgår i primærbehandlingen. En del af behandlingen foregår i grupper, hvor man taler om og bearbejder problemet i fællesskab med andre, der er i samme situation. Erfaringsmæssigt tillægger vores deltagere samtalerne med de andre deltagere meget stor værdi.
Opfølgning på primærbehandling
Efter endt primærbehandling mødes deltagerne ugentligt i to måneder og hver 14. dag i fire måneder og taler om de udfordringer, der kan være i hverdagen i den første tid som ædru hjemme i Esbjerg.
Her får man støtte og hjælp til fortsat at bruge de værktøjer, man tilegnede sig under sin primærbehandling på Tågelund.
Hjælp til pårørende – familierådgivning nær Esbjerg
Det er ikke let at være i familie med en misbruger. For mange er det en hverdag præget af svigt og mistillid, og mange oplever, at det kræver en indsats fra hele familien at genvinde den harmoni og trivsel, som misbruget har ødelagt.
Derfor er det vigtigt, at de nære pårørende får hjælp og støtte under behandlingen – det gælder uanset om man barn, ægtefælle, kæreste eller forælder til den, der har udviklet et misbrug.
Hos os er familieprogrammet en integreret del af behandlingen, så man som pårørende får mulighed for at bearbejde sine oplevelser fra tiden med misbrug.
Familiebehandlingen foregår som et kursus og henvender sig til nære pårørende – det være sig ægtefælle, partner, børn, forældre og søskende.
I familiebehandlingen taler vi blandt andet om hvordan misbruget påvirker familien, kommunikationen i familien og hvad man kan forvente, når den afhængige kommer hjem efter behandlingsforløbet.
Familiebehandlingen er gratis for op til 3 pårørende til deltagere i behandling hos Behandlingscenter Tjele. Ønskes der deltagelse af flere familiemedlemmer, eller børn og unge, kan dette tilkøbes.
Finansiering gennem din sundhedsforsikring
Tjele har samarbejdsaftaler med alle danske forsikringsselskaber. Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, kan du altså benytte den til at dække omkostningerne til misbrugsbehandling på Tjele ikke langt fra Esbjerg.
Behandlingscenter Tjele tilbyder også professionel behandling af:
Hashmisbrug
Hashmisbrug har alvorlige følgevirkninger. Vi kan hjælpe dig, hvis du er blevet afhængig.
Kokainmisbrug
Kokain er stærkt vanedannende. Er du afhængig, har vi et behandlingstilbud.
Ludomani
Spilafhængighed har store personlige omkostninger. Lad os hjælpe med behandling.
Medicinmisbrug
Afhængighed af medicin er svært at komme ud af. Vi tilbyder professionel hjælp.
Mere information om alkoholbehandling
Ring 70 20 40 80
Bor du i Esbjerg og ønsker at komme i alkoholbehandling, så ring til Tjele. Vi sidder klar til at tale med dig alle dage.
Alkoholproblemer i Esbjerg og resten af landet
Sundhedsstyrelsen oplyser, at ca. 140.000 danskere er afhængige af alkohol og derfor har brug for alkoholbehandling, og ca. 585.000 har et skadeligt højt forbrug af alkohol.
Omregnes Sundhedsstyrelsens tal for de 118.000 borgere i Esbjerg Kommune, svarer det til, at der er ca. 2.800 indbyggere i Esbjerg, der er afhængige af alkohol og ca. 13.000 der har et skadeligt højt forbrug af alkohol.
Få mere information om alkoholbehandling i nærheden af Esbjerg
Ring til os, hvis du har spørgsmål om alkoholmisbrug, eller om alkoholbehandling.
Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.
Christina Bredahl Frederiksen
Rådgiver hos Tjele
Send os en e-mail
Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.
Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.