Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Afhængighed af medicin kræver professionel hjælp

 

Afhængighed af medicin er et voksende problem i Danmark.

 

Afhængighed af medicin er et stort problem i Danmark, og det er langt nemmere at holde medicinmisbrug skjult for omgivelserne end afhængighed af alkohol. Medicinmisbrug har dog lige så store menneskelige omkostninger, og medicinafhængighed er for de fleste meget svært at komme ud af. Det kræver professionel hjælp. Hos Behandingscenter Tjele har vi i mere end 20 år hjulpet danskere ud af medicinafhængighed og andre misbrug, og vi kan også hjælpe dig eller din kære, hvis du er pårørende til en medicinafhængig.

 

Danskerne forbruger 200.000 lægeordinerede døgndoser hvert eneste døgn, og Sundhedsstyrelsen regner med, at mindst 100.000 danskere har et pillemisbrug.

 

Har du eller en pårørende brug for hjælp til at komme ud af en medicinafhængighed? Kontakt os i dag, vi sidder klar 24 timer i døgnet alle ugens syv dage på tlf. 70 20 40 80

 

Diagnosen afhængighed af medicin

Ligesom diagnosen alkoholisme stilles på baggrund af WHO ICD10 (international klassifikation af sygdomme), stiller man også diagnosen afhængighed af medicin ud fra kriterierne i ICD10.

 

  1. Trang (craving).

  2. Svækket evne til at styre indtagelsen, standse eller nedsætte brugen.

  3. Abstinenssymptomer eller indtagelse for at ophæve eller undgå disse.

  4. Toleranceudvikling.

  5. Dominerende rolle med hensyn til prioritering og tidsforbrug.

  6. Vedblivende brug trods erkendt skadevirkning.

 

Hvis tre eller flere af ovennævnte symptomer har været til stede inden for en måned eller flere gange i løbet af et år, stilles diagnosen afhængighedssyndrom.

 

Blandingsmisbrug er ligeledes et stigende problem. Det dækker konkret over flere misbrug på samme tid f.eks. et alkoholmisbrug kombineret med et medicinmisbrug. Faktisk viser det sig, at otte ud af ti patienter i behandling på vore behandlingscentre har et blandingsmisbrug. Ikke blot som en blanding af alkohol og medicin, men fx også som en blanding af misbrug af alkoholhash og andre feststoffer.

 

Afhængighed af medicin kan behandles

Behandlingscenter Tjele har mange års erfaring med afgiftning, stabilisering og behandling af mennesker, der er endt i et medicinmisbrug, ved hjælp af Minnesotamodellen. – underordnet om det er er afhængighed af benzodiazepiner, dolol eller lignende nervemedicin eller smertestillende lægeordineret medicin.

 

På vores behandlingscentre behandles medicinafhængighed af erfarne og veluddannede misbrugsbehandlere, der selv har en fortid med misbrugsproblemer. Her mødes du af både høj faglighed og forståelse for din situation. I smukke, fredfyldte omgivelser får du mulighed for at tage hånd om problemet én gang for alle, og du får den støtte, der er nødvendig for at du kan komme godt ud på den anden side - og få et bedre liv uden afhængighed.

 

Inden behandlingen tilbyder vi altid en helt uforpligtende, afklarende samtale. Den er anonym og fortrolig, og det kan være et første skridt til at afklare, om du eller din pårørende har udviklet en medicinafhængighed, der kræver professionel behandling. Anbefaler vi et behandlingsforløb mod afhængigheden af medicin, sammensættes det altid individuelt, så det matcher dine behov perfekt. I mange tilfælde dækker din sundhedsforsikring i øvrigt behandlingen - og det forudsætter IKKE, at din arbejdsplads får information om behandlingsforløbet. Det og meget mere rådgiver vi gerne om, hvis du ringer til os på 70 20 40 80.

 

Behandlingen for medicinafhængighed retter sig både til mennesker med en afhængighed af receptpligtig medicin, håndkøbsmedicin eller medicin købt på det illegale marked.

 

Efter afsluttet primærbehandling er prognosen for patienter med pillemisbrug lige så god som for patienter med alkoholafhængighed.

 

Hør mere om behandling af medicinafhængighed 

Vores telefoner er døgnåbne, og du kan ringe anonymt og uforpligtende og få rådgivning fra en af vores misbrugsbehandlere på 70 20 40 80.

 

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens syv dage - 70 20 40 80.