Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Hashafvænning og behandling af hashmisbrug

 

Hash afvænning - tag en god beslutning i dit liv

 

Er du, eller en du kender, afhængig af hash? Der hersker mange myter omkring hash, men faktum er, at hash er meget afhængighedsskabende, og at hyppig hashrygning påvirker både kroppen og hjernen i en grad, der kan gøre det svært at klare job, studie eller familieliv.

 

Hvis du eller en pårørende er afhængig af hash, eller hvis du er i tvivl, om der er tale om hashafhængighed, kan Tjeles misbrugsrådgivere hjælpe.

 

Vores telefoner er åbne døgnet rundt på 70 20 40 80, og vores rådgivere sidder klar til at give anonym og uforpligtende rådgivning om afhængighed af hash og hashafvænning.

 

HVORNÅR ER DER TALE OM HASHMISBRUG?

Måske du har en idé om, at du ryger for meget hash. Måske tanken om helt at lade være med at ryge det, har strejfet dig? Alligevel er der aldrig rigtig blevet sat en endegyldig stopper for det.

 

Er det tilfældet? Så burde du overveje, om hashafvænning ikke kunne være en mulighed for dig. Tit når man nemlig den konklusion, at det mest fornuftige ville være at stoppe. Men selvom man godt ved det, og har lysten til at give afvænningen af hash et forsøg, så sker der ikke noget.

 

Du tænker måske andre dage, at det stadig er dig, der har kontrol med hashen og ikke omvendt? Måske synes du, de overvejelser, du har haft om at stoppe, har været helt hen i vejret, og du ikke er typen, der har behov for hjælp med hashafvænning?

 

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, så er har du under alle omstændigheder gjort dig tanker i forhold til dit forbrug, og tænker måske alligevel inderst inde, at hashafvænning ikke ville være helt dumt.
 

Ring på tlf. 70 20 40 80 og få hjælp allerede i dag – vi har centre i hele Danmark og sidder klar til at hjælpe dig.
 

HASH ER VANEDANNENDE

Hash indeholder ca. 420 kemiske stoffer, og op mod 80 af disse påvirker hjernen; det vigtigste er stoffet tetrahydrocannabiol, der også er kendt som THC. THC er fedtopløselig - i modsætning til alkohol, der er vandopløselig.

 

Det gør, at THC lagrer sig i hjernens og kroppens fedtvæv. Med andre ord tager det lang tid, før hash er ude af kroppen. Hash påvirker din krop længe efter, at rusen er aftaget. Det kan tage helt op til seks-ti uger, før THC, og dermed hashen, ikke længere kan måles i kroppen.

 

Derfor er hash ikke ufarligt, tværtimod er det vanedannende. Efter kort tids brug oplever mange, at der skal mere og mere til for at opnå den ønskede virkning, fordi kroppen udvikler en tolerance over for stoffet.
 
WHO's ICD10 har også afhængighed af hash med på listen over afhængighedssygdomme.

 

HASHAFVÆNNING - DU SKAL TAGE BESLUTNINGEN

At beslutningen stadig hviler et sted mellem ja og nej, kan skyldes, at hashen i en eller anden grad har kontrollen over dine tanker. Du har bestemt klare øjeblikke, men så længe hash påvirker bare nogle af dine beslutninger i livet, hvor simple de ellers måtte være, så kan hashafvænning altså vise sig at være noget, du burde overveje langt mere seriøst, end du allerede har gjort.


HVAD SKER DER UNDER AFVÆNNING AF HASH?

Så snart du går i gang med afvænning af hash, så vil du kunne mærke, at de abstinenser hash har givet dig, og som du i ny og næ har taget dine beslutninger ud fra, lige så langsomt kommer til at forsvinde.

 
Når hashafvænningsabstinenserne har sat ind, så vil du kunne mærke, at de ikke længere gennemsyrer din tankegang, og får dig til at kaste dig ud i beslutninger, du normalt ikke ville kunne stå inde for. Når du helt har gennemført hashafvænningsprocessen, vil dit sind stå skarpere, og du vil kunne se, at det har været en fejl at lade stoffet fylde så meget i dit liv.

 

AT OVERVINDE HASH ER EN PERSONLIG SEJR

At gennemføre et hashafvænningsforløb hos Tjele vil være en stor personlig sejr for dig, som du kan tage med dig i dit videre liv. Forløbet vil minde dig om, at du kan tackle de udfordringer, du møder i livet.

 

De fleste patienter, der kommer i behandling hos Behandlingscenter Tjele, har et alkoholmisbrug eller et blandingsmisbrug af hash og alkohol, men vi hjælper også hvert år patienter, der har hash som deres primære afhængighed.

 

Ring og få en uforpligtende snak med en af vores rådgivere på tlf. 70 20 40 80

 

HVOR KAN JEG KOMME I HASHAFVÆNNING?

Behandlingscenter Tjele har behandlingscentre fordelt i hele landet, så hjælpen vil altid være tæt på. Afrusningen foregår som oftest på Behandlingscenter Søgården i rolige og naturskønne omgivelser. Efter endt afgiftning fortsætter du i behandling på Tjele Langsødal. Derudover tilbyder vi blandt andet:

 

 • eneværelser til alle

 • hurtig igangsættelse af behandling (ingen ventelister)

 • gratis afhentning i hele landet

 • egne psykiatere, psykologier og terapeuter

 • døgntelefon

 • specialafdelinger

 • et samarbejde med de fleste store og mellemstore danske virksonheder

 • pårørendebehandling nær egen bopæl

 • dag- og aftenbehandling i ambulant regi

 

HVEM KAN HJÆLPE MIG?

Det kan vi! Behandlingscenter Tjele er et professionelt tilbud om moderne behandling af blandt andet hashafhængighed. Gennem årene har vi hjulpet over 10.000 til et bedre liv - uden afhængighed af alkohol, hash og medicin. Hos os er behandlingen af misbrug lagt i hænderne på topprofessionelle behandlere og sundhedspersonale, så du vil være i trygge hænder helt fra starten af din hashafvænning!

 

På Tjeles Behandlingscentre rundt omkring i Danmark, står et veluddannet korps af misbrugsrådgivere klar til at hjælpe – Vi har blandt andet ansat følgende:

 

 • Læger

 • Sygeplejersker

 • Psykiatere

 • Psykologer

 • Psykoterapeuter

 • Certificerede alkoholrådgivere  

 

AFVÆNNING AF HASHMISBRUG EFTER LANGVARIG AFHÆNGIGHED

Efter ophør med at ryge hash er det vigtigt med den rigtige afrusning eller afgiftning, så kroppen vænner sig til, at den ikke længere får stoffet. Hos Tjele kan vi hjælpe dig igennem afrusningen med støtte fra sundhedsfagligt personale, så du får de bedst mulige forudsætninger for at slippe din afhængighed af hash.
Ring til os og få en uforpligtende og anonym snak: Tlf.: 70 20 40 80

 

ABSTINENSER OG AFVÆNNING AF HASHMISBRUG?

Når du vil stoppe med at ryge hash efter lang tids misbrug, vil du højst sandsynlig opleve abstinenssymptomer. Disse abstinenser kan være:

 

 • at du bliver irritabel

 • koncentrationsproblemer

 • søvnproblemer

 • dårligt humør

 

Er du disponeret for det, er der også risiko for at udvikle en psykose.


Hvis du har haft et stort misbrug af hash, skal du regne med, at afrusningen kan vare op mod fire uger. En for hurtig afgiftning kan give kraftigere abstinenser og stor uro.

 

Har dit hashmisbrug haft et mindre omfang og måske ikke stået på så længe, kan der være mulighed for at komme i dag- eller aftenbehandling i ambulant regi, mens du bor hjemme. Vi tilbyder ambulant behandling for hashafhængighed i hele landet – både på Sjælland, Fyn og i Jylland.
 

Er du i tvivl om omfanget af dit, eller en pårørendes, misbrug, så ring i dag på 70 20 40 80. Vi står klar til at hjælpe døgnet rundt.