Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Professionel behandling af kokainmisbrug og afhængighed af kokain

 

Behandling af kokainmisbrug

 

Hvad enten du er pårørende, eller du selv lider af et kokainmisbrug, er det vigtigt at vide, at afhængighed af kokain kan behandles. Kokain er ikke et harmløst feststof. Det er et giftigt stof, og skadevirkningerne ved misbrug af kokain er omfattende og i sidste ende dødelige, hvis ikke der bliver grebet ind.

 

Læs mere om kokainmisbrug og bivirkninger her

 

Behandling af kokainmisbrug

Allerførst har det stor betydning for et vellykket behandlingsforløb, at du har set i øjnene, at dit kokainforbrug er et problem, som både påvirker din krop og din psyke, og der skal gøres noget ved det.

 

Målet med behandlingen

Vores behandling af kokainmisbrug har fuldstændig afholdenhed fra stemningsændrende stoffer som mål. Livet som stoffri skal helst opleves som bedre end livet med kokainmisbruget. Derfor er en forbedret livskvalitet en central del af behandlingsforløbet.

 

Behandlingen støtter dig i at finde et nyt fundament i et stoffrit miljø. Det kan f.eks. ske gennem deltagelse i relevante selvhjælpsgrupper for kokainafhængige, hvor du mødes med ligesindede i et stoffrit fællesskab.

 

Primærbehandlingen af afhængighed af kokain

Behandlingen af afhængighed af kokain finder sted som en kombination af døgnbehandling og ambulant behandling. For at sikre det bedst mulige resultat er varigheden af en behandling af kokainmisbrug er som udgangspunkt fem uger i døgnbehandling og seks-otte uger i ambulant behandling.

 

Inden selve behandlingen begynder, har vi derfor en forsamtale, hvor vi sammen vurderer, hvordan din behandling for kokainmisbrug bedst muligt kan tilrettelægges.

 

Gennem behandlingen får du redskaber til håndtering af dagligdagen, at undgå faldgruber og forblive stoffri.

 

I behandlingen benyttes anerkendte terapeutiske metoder som f.eks. kognitiv adfærdsterapi. Selve behandlingen for misbrug af kokain består af:

 

  • Foredrag og undervisning

  • Gruppeterapi med andre kokainafhængige

  • Individuelle samtaler med personlig rådgiver

  • Skriftlige opgaver og samtaler

 

Alle rådgivere er topprofessionelle og specialuddannede inden for misbrugsbehandling som afhængighedsrådgivere eller psykoterapeuter

 

Efterbehandling af kokainafhængighed

Primærbehandlingen af kokainmisbrug hjælper dig til at komme af med de værste kokainabstinenser og blive clean. Efterbehandlingen hjælper dig med at forblive clean.

 

Der er efterbehandling hver 14. dag i et halvt år efter primærbehandlingens afslutning.

 

Familiebehandling for pårørende til kokainafhængige

I en familie med misbrug af kokain er alle ramt - ikke kun den der er afhængig af kokain. Familien reagerer med vrede, frustration, magtesløshed og sorg.

 

Det ved vi hos Tjele - Dansk Misbrugsbehandling. Derfor har vi et familieprogram, der sætter ind, så du som pårørende til en kokainafhængig får mulighed for at få bearbejdet og snakket om de mange, ofte modstridende, følelser, der er forbundet med at være tæt på en kokainmisbruger.

 

Kontakt os døgnet rundt på 70 20 40 80 for at få en uforpligtende snak med en misbrugsrådgiver om behandling af misbrug af kokain.