Kokainmisbrug og gæld

Gælden voksede da kokainmisbruget tog til

2o-årige Oskar tog kviklån efter kviklån for at finansiere sit kokainmisbrug, og han er langt fra den eneste. Mange kokainmisbrugere har et stort pengeforbrug, og en del havner desværre i gæld, fordi udgifterne til fester og byture ikke længere kan dækkes af månedslønnen.

Men hvad gør man, når man er afhængig af kokain og gælden samtidig er ved at vokse en over hovedet?

Se film med Oskar, der havde et kokainmisbrug:

Behandling blev vendepunktet for Oskar

I dag har Oskar været clean i over 1 år. Han gik i døgnbehandling og fik de rette værktøjer til at håndtere afhængigheden og få økonomien tilbage på rette spor. Men det var ikke let at træffe beslutningen om at få professionel hjælp – og i dag ville han ønske, at han havde gjort det længe før, at kviklån blev en del af hverdagen.

Brug din sundhedsforsikring til behandling

Næsten 2,5 millioner danskere har i dag en sundhedsforsikring. Hvis du har en sundhedsforsikring der også dækker misbrugsbehandling, dækkes udgifterne til behandlingen af forsikringsselskabet.

Behandlingscenter Tjele er godkendt af de danske forsikringsselskaber. Det betyder, at du kan bruge din sundhedsforsikring til at finansiere behandlingsforløbet.

Efterhånden som mit forbrug steg, begyndte jeg at tage lån. Da jeg ikke kunne få flere lån, begyndte jeg at låne af venner og familie. Til sidst var min økonomi fuldstændig smadret.

Gå i døgnbehandling og få ro til at komme fri af kokainmisbruget

Det er vigtigt at forstå, at et længerevarende misbrug af kokain ikke går over af sig selv. Det kræver behandling af professionelle misbrugsbehandlere.

Døgnbehandling er en intensiv behandlingsform, hvor man bor på behandlingscentret. Hos os får alle eneværelse og en personlig rådgiver der følger en gennem hele behandlingsforløbet.

I døgnbehandling er der tid og ro til at komme sig. Man får en pause fra hverdagen og kan fokusere fuldt ud på sin behandling.

Pårørende til en kokainmisbruger?

De pårørende bliver som regel beskyldt for at “se spøgelser” og overdrive situationens alvor, når de forsøger at tale med kokainmisbrugeren om problemet.

Det kan føre til at man som pårørende begynder at tvivle på sig selv. Men, det er vigtigt at holde fast i, hvad man oplever og føler, og at gribe ind og stille krav om behandling.

Man kan som pårørende komme i tvivl om, hvordan man bedst motiverer den der har et misbrug til at få hjælp. Vi stiller os gerne til rådighed med vejledning om, hvordan man planlægger samtalen. Man kan også bestille en tid hos en af vores rådgivere og få en fortrolig vejledende samtale.

Har du brug for rådgivning?

Ring til os, hvis du har spørgsmål om kokainmisbrug eller behandling af kokainmisbrug.

Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.

Anne-Margrethe Overgaard
Misbrugskonsulent

Send os en e-mail

Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.

Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.