Behandlingscenter Tjele Søgården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Børn af alkoholikere og andre afhængige

 

Børnegrupper for børn af alkoholikere og andre afhængige
 
Børn af alkoholikere og andre misbrugere (medicin, hash, kokain og andre stoffer) påvirkes af at leve i en familie, hvor der er alkohol eller andre afhængighedsproblemer.
 
Selvom forældre ikke tror, børn mærker noget, fortæller undersøgelser, at mange børn allerede som tre-fire-årige kan mærke, at der er noget galt.
 
Erfaringen viser, at mange børn fra hjem med alkoholproblemer har svært ved at koncentrere sig. Nogle børn reagerer med uro, andre bliver ”usynlige”. Generelt kan de have svært ved at knytte bånd til jævnaldrende og andre. Nogle har også problemer med lavt selvværd. Selv børn, som ikke tydeligt viser, at de har problemer, kan have brug for hjælp.

 

Tjele har et særligt tilbud til børn af alkoholikere og andre misbrugere, De små Skuldre. Tilbuddet er gratis for alle børn over 8 år i Jylland, som har en mor eller far, der drikker.

 

Børn af alkoholikere - Weekendkursus for børn og forældre

Weekendkurserne finder sted som internatkursus fra lørdag morgen til søndag over middag.

 

Vi har fået midler til at tilbyde weekendkurset gratis for familier fra Jylland.

 

Hvis I kommer fra øerne, så ring til os for at få en pris på deltagerbetaling.

 

Stedet er Kursuscenter Skringstrup lige nord for Viborg.

 

Børn af alkoholikere - hjælp til barnet

Behandlingscenter Tjele tilbyder hjælp til alle børn mellem 8 og 12 år, hvis ene forælder er eller har været i behandling for sin afhængighed på en af Tjeles afdelinger.

 

Hvis far eller mor har været i behandling et andet sted end Tjele er der også mulighed for at komme med. Ring til os, så finder vi ud af det, 70 20 40 80.

 

Vi holder Børn-og forældrekursus minimum to gange om året en lørdag-søndag. På Børn-og forældrekurset får barnet viden om sygdommen alkoholisme, dens påvirkning på familien – i børneniveau. Ofte tager børnene for stort et ansvar i familien, og et af målene med kurset er også at give ansvaret tilbage til de voksne, og lade barnet være barn.

 

På kurset møder barnet andre børn i samme situation, og det får mulighed for i et trygt forum at fortælle om sine følelser og oplevelser med at være barn i en familie med en alkoholiker eller en med andre afhængighedsproblemer.

 

Den ensomhed, mange børn føler, brydes ved at være sammen med ligesindede. Alt dette indlæres gennem øvelser, undervisning og varmt samvær. Det, at kunne give sig selv mulighed for at more sig, er befriende for et barn, der er vokset op med alkoholisme i hjemmet.


Formålet med forløbet er at skabt et rum, hvor barnet får hjælp til at arbejde med de udfordringer, det står overfor.

 

Giv dit barn den rigtige hjælp i en svær situation. Det betyder noget for barnets videre liv - og det betyder noget for hele familien.

 

Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med at hjælpe dit barn - 70 20 40 80, vi svarer hele døgnet.

 

Gruppeforløb og individuelle samtaler til børn af alkoholikere

De små Skuldre, Behandlingscenter Tjeles tilbud til børn, giver mange muligheder for hjælp og støtte til dit barn. Benyt jer af dem som forældre, det er en god investering og en kærlig gerning.

 

Ud over weekendkurserne kan vi også tilbyde dit barn individuelle samtaler med en psykolog eller deltagelse i gruppeforløb. Vi har en Børnegruppe i Aarhus, men vi kan også etablere grupper andre steder i landet, hvis der er tilslutning til det.

 

Hvis I bor i Jylland, er tilbuddet gratis. Ring til os og hør mere på telefon 70 20 40 80.