Ny film med Marie Brixtofte: Livet som barn af en alkoholiker

Ny film med Marie Brixtofte: Livet som barn af en alkoholiker

Marie Brixtofte fortæller i ny foredragsfilm om de sår, livet med en alkoholiseret far har givet hende – og om, hvordan man kommer godt og stærkt videre i livet.

Filmen kan lejes på www.kiibee.dk/mariebrixtofte

Man er barn af en alkoholiker hele livet – også som voksen

Marie Brixtofte er datter af Farums kendte borgmester Peter Brixtofte, og hans alkoholmisbrug har efterladt dybe, spor i både hendes barndom og hendes liv som voksen. Men er et lysende eksempel på, hvordan man som barn af en misbruger kommer godt videre i livet, og hun har både som psykolog og som forfatter og foredragsholder i dén grad været med til at sætte fokus på de traumer, børn fra misbrugshjem må leve med – hele livet.

Alle indtægter fra leje af filmen går ubeskåret til at hjælpe børn fra misbrugshjem

Fortæller åbent om sit liv med en alkoholiseret far

I to år har Marie Brixtofte turneret land og rige rundt og holdt sit foredrag ”Livet med en alkoholiseret far”, og hun har også en tætpakket kalender for 2021. Foredraget har fået bragende gode anmeldelser og er næsten altid udsolgt. På den baggrund opstod ideen om at lave foredraget til en film.

I den ny foredragsfilm ”Barn af en alkoholiker” fortæller hun om sit liv med en alkoholiseret far. Om stor kærlighed og store skuffelser i et liv, hvor hendes far ofte valgte alkoholen frem for hende. Hun fortæller også om, hvordan hun blev væltet omkuld af sorgen, da Peter Brixtofte døde i 2016, kun 66 år gammel.

Initiativet til filmen er taget af foreningen Tjeles Venner. Foreningen har godt 2.000 medlemmer, der enten selv er ædru alkoholikere eller er pårørende til en misbruger. Indtægterne fra salg af filmen går ubeskåret til projektet De små Skuldre, der tilbyder gratis hjælp til børn og unge fra misbrugsfamilier.

120.000 børn vokser op med misbrug

Mere end 120.000 børn i Danmark vokser op i hjem, der er præget af misbrug. Til dem – og til alle voksne børn af alkoholikere – giver Marie Brixtofte i foredragsfilmen værktøjer til, hvordan man kommer godt videre i livet og bekæmper de senfølger, som hovedparten af unge og voksne børn af alkoholikere lever med på grund af dysfunktionelle roller, usunde mønstre og kampe i den nærmeste familie.

Drikker din mor eller far, kan du få hjælp hos De små Skuldre

Ring 70 20 40 80

Telefonen er åben alle dage døgnet rundt.

Filmen skal hjælpe andre

”Filmen er skabt for at hjælpe børn af alkoholikere til en bedre start på livet, og vi skylder Marie Brixtofte stor tak for, at hun stiller sig til rådighed for dette projekt. Det betyder, at vi gennem De små Skuldre kan hjælpe flere af de alt for mange børn, der vokser op med en misbrugende far eller mor”, siger formanden for Tjeles Venner, Kurt Elmegaard.

”Marie er selv et fantastisk eksempel på, hvordan man kommer videre trods en svær start, og hun kan både som person og rent fagligt hjælpe andre i samme situation til at bruge de værktøjer, som kan give børn af alkoholikere et godt liv. Hun viser andre, at det er muligt”, siger Kurt Elmegaard.

Marie Brixtofte siger om filmen:

”Jeg har i virkeligheden kun ét ærinde, og det er at hjælpe så mange som muligt. Så da Tjeles Venner spurgte, om jeg var med på at lave mit foredrag om til en film, var jeg ikke i tvivl. Nu kunne foredraget endelig nå ud til alle dem, som ikke turde gå til foredrag på grund af Corona og til alle dem, som boede i landsdele, jeg ikke havde besøgt. Samtidig vil det gøre en forskel for børn og unge fra misbrugsfamilier, da alle indtægter går ubeskåret til dem. Misbrug og dysfunktion går i arv, og det sætter dybe ar i både misbrugeren og i de pårørende. Vi skal have brudt den onde cirkel, og det er min inderligste håb, at denne film kan være med til det.”

Har du spørgsmål?

Ring til os, hvis du har spørgsmål om misbrug, eller om behandling af misbrug.

Vi har åbent alle dage og døgnet rundt.

Christina Bredahl Frederiksen
Rådgiver hos Tjele

Send os en e-mail

Skriv til os på nedenstående mailformular, vi vender tilbage den førstkommende arbejdsdag.

Læs om Behandlingscenter Tjeles privatlivspolitik.